Londra tarihinde bir ilk! Caddeler Ramazan ayı için ışıklandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Londra tarihinde bir ilk Caddeler Ramazan ayı için ışıklandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2023 11:43

İngiltere’nin başkenti Londra’nın merkezi, bu yıl ilk kez 30 bin ampulle yapılan ışıklandırmayla Ramazan ayına merhaba dedi. Kent merkezinin turistik mekanlarından Leicester ve Picadilly meydanlarını birbirine bağlayan Coventry Caddesi’ne ışıklarla ‘Mutlu Ramazanlar’ yazıldı. Işıklandırma, Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın katıldığı törenle açıldı.

Haberin Devamı

IŞIKLANDIRMA, Noel ışıklarından ilham alan Ayşe Desai tarafından organize edildi. Londra’nın merkezinin kalbi sayılabilecek bir noktadaki ışıklandırmada, hilaller, yıldızlar ve geleneksel fenerleri tasvir eden tasarımlar kullanıldı. Kâr amacı gütmeyen kuruluş ‘Ramadan Lights UK’ (Ramazan Işıkları Birleşik Krallık) tarafından yapılan ışıklandırma, halktan ve Müslümanlara ait işletmelerden alınan bağışlarla gerçekleştirildi. Üç yıl önce Ramazan ışıklandırmaları için kampanya yürütmeye başladığını söyleyen Desai, “Çocukken, Londra’nın merkezine yaptığımız yolculuklarda, Noel ışıklarını görmek bizim için her yıl bir keyifti. Kız kardeşim ve ben, arabanın arka koltuğuna yatıp otomobilin açılır tavanından ışıkları seyrederdik. Bizim için büyüleyiciydi. Gururlu bir Müslüman olarak, bu büyünün birazını topluluğuma getirmek istedim” dedi.

Haberin Devamı

Londra tarihinde bir ilk Caddeler Ramazan ayı için ışıklandırıldı

İFTARLAR VERİLECEK, SERGİLER AÇILACAK
Ramadan Lights UK’in resmi Instagram sayfasına göre ışıklar yarından itibaren akşam 17.00 – 01.00 arasında yakılacak. Londra’da ayrıca, Victoria ve Albert Müzesi’nde iftar verilecek, müzede bir mescit, ziyarete gelenlere Ramazan ayının faziletlerinin anlatılacağı ayrı ayrı sergiler yer alacak. Chelsea futbol kulübü de Stamford Bridge Stadı’nın kenarında iftar yemeği verecek. Bu girişim de bir Premier Lig stadında ilk olacak. İngiltere’nin ulusal maçlarını oynadığı Wembley Stadı’nda da benzer bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Londra tarihinde bir ilk Caddeler Ramazan ayı için ışıklandırıldı

Londra tarihinde bir ilk Caddeler Ramazan ayı için ışıklandırıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!