Londra 'Sivas 93' oyununa hazır

Güncelleme Tarihi:

Londra Sivas 93 oyununa hazır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 13:23

Genco Erkal'ın yazıp yönettiği, Sivas'taki Madımak Oteli yangınının anlatıldığı "Sivas '93" Oyunu, 5 Ekim Pazar günü Hackney Empire Tiyatro'da sahneye konacak. Daha önce İstanbul Muammer Karaca Tiyatorsu'nda sahnelenen, Genco Erkal'ın yazıp yönettiği "Sivas '93" oyunu 5 Ekim akşamı Londra'daki Hackney Empire Tiyatro'da seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Oyunun Londra organizasyonunu gerçekleştirecek olan RED Organizasyon yöneticisi İrfan Şahin, sanatseverlerin oyuna gereken ilgiyi göstermelerini beklediğini belirtti. Sivas-93 adlı belgesel oyun, 1993 yılında Pir Sultan Abdal’ı Anma Kültür Etkinlikleri için Sivas’ta bulunan aydınların kaldığı, Madımak Oteli’nin kundaklanmasının ardından aralarında Behçet Aysan, Metin Altıok, Uğur Kaynar, Asaf Koçak ve Muhlis Akarsu gibi aydınların olduğu 37 kişinin ölümünü konu alıyor. Oyun sırasında gösterilen belgesel filmle beraber Fazıl Say’ın müzikleri de tamamlayıcı oluyor.
Oyunda, Fazıl Say’ın Nazım Oratoryosu, Metin Altıok Oratoryosu, Kara Toprak, İpekyolu Konçertosu, Anadolu'nun Sessizliği ve Nazım Belgeseli için yaptığı bestelerden derlemeler kullanılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!