Londra Polisi, Türk toplumundan özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Londra Polisi, Türk toplumundan özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2022 11:44

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı, dedektif eğitim programlarındaki örnek vakalarda Türklerin uyuşturucu kaçakçısı ve tecavüzcü gibi gösterilmesine yönelik tepkiler üzerine, bir özür mesajı yayımladı. Mesajda, “Tüm topluluklardan ve olaydan doğrudan etkilenen Türk ve Kıbrıslı Türk toplumlarından özür dileriz. Bu kadar çok üzüntü yaratması nedeniyle üzgünüz ve nedenini anlıyoruz” denildi.

Haberin Devamı

TÜRK ve Kıbrıslı Türk toplumunun çok sayıda üyesinden şikâyetler alındığı belirtilen açıklamada, Metropolitan Türk Polis Derneği (TPA) ve diğer topluluklara ait polis dernekleriyle görüşüldüğü belirtilirken, şöyle denildi: “Eğitim materyalleri, eğitim profesyonelleri tarafından belirli eğitim amaçlarına ulaşmak için tasarlandı. Ancak net bir şekilde bu kez bu materyalin toplumu nasıl etkileyeceğini yanlış yargıladık. Geri dönüş alır almaz, örnek vaka değiştirildi ve tüm üniversitelerimizde değiştirilmiş versiyonun okutulması için adımlar atıldı.” Londra Emniyet Teşkilatı ayrıca, bu durumun tekrarlanmaması için tüm eğitim materyallerinin tasarımı ve uygulanmasında farklı toplumlardan daha fazla üyenin yer alması çağrısında bulundu. Metropolitan Türk Polis Derneği Başkanı Komiser Eren Emin, özür mesajının ardından yaptığı açıklamada, ‘Türk Polis Derneği’nin, Metropolitan Polis Teşkilatı’ndan gelen özrü ve pozitif açıklamayı olumlu karşıladıklarını’ söyledi. Emin “Metropolitan Polis Teşkilatı’nın eğitim materyallerinin yarattığı üzüntüyü kabul etmesi ve benzer durumların yaşanmasını önlemek için tedbir alması önemliydi. Çalışma arkadaşlarımız ve toplumumuz eğitim materyallerinin iyileştirilmesinde birlikte çalışmayı dört gözle bekliyor” dedi.

Londra Polisi, Türk toplumundan özür diledi
ÖRNEK VAKALAR TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Eğitim materyallerindeki bir vakada, bir organize suç ailesi adına çalışan kişi, ‘Steroidli Türk, bir uyuşturucu kaçakçısı’ olarak anlatılıyor. Söz konusu kişi, cinayet, tecavüz, ırkçılık, zayıf konumdaki bir komşuya saldırıyla suçlanıyor. Londra’daki dört farklı üniversite ve Babcock International’ın ortaklığıyla hazırlanan ve Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından da onaylanan eğitim materyallerindeki diğer örnek vakalarda da Asyalı ve Ortadoğulu göçmenler hem kara para aklayıcısı hem de çocuk tacizcisi olarak gösteriliyor. Örnek vakada, Türk suçlu, Çinli bir tefecinin boğazını kesen bir gangster olarak görülüyor. Sık sık, bazen de 13 yaşındaki kızlarının önünde, Hindu kız arkadaşına tecavüz ediyor. İnancına aykırı olduğunu bildiği halde kız arkadaşını sığır eti yemeye zorluyor. Eğitim materyalinde kendisini ‘Müslüman’ diye tanımlayan Türk’ün şeriat yasaları uyarınca kendisinde, ailesini disiplinden geçirme ve istediği zaman cinsel ilişkiye girme hakkı olduğunu söylediği belirtiliyor. Aynı kişi, ‘Kıbrıslı Rum komşularına ırkçı hakaretlerde bulunmak’ ve ‘“sırf gülmek için engelli oğullarını, tekerlekli sandalyeden yuvarlamakla’ suçlanıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!