Londra’da öldürülen Türk’ün katillerine ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Londra’da öldürülen Türk’ün katillerine ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 10:35

Londra’da bayan giyim mağazası işletme sahibi Zafer Eren (34) adlı bir Türk’ü, para karşılığında silahla öldüren 2 tetikçi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Ağır Ceza davalarının görüldüğü City bölgesindeki, Old Bailey Mahkemesi’nde yargılanan Jamie Marsh-Smith (23) ve 21 yaşındaki ortağı Samuel Zerei, bir çocuk babası Eren’i öldürmekten, 38 ila 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KURŞUN YAĞMURUNA TUTULDU
18 Nisan 2013 tarihinde meydana gelen cinayette Elbistan doğulu Eren, iş dönüşü oturduğu sitenin otomatik araç giriş kapısından otomobili ile girip kapıyı tekrar kapatmak isterken arkasından gelen maskeli silahlı saldırganlar tarafından kurşunlanarak öldürülmüştü.
Evine çok az bir mesafe kala kurşun yağmuruna tutulan Eren, ambulans ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen göğsüne isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Londra’da öldürülen Türk’ün katillerine ceza yağdı

Zafer Eren

ÇOCUĞU SADECE 26 GÜNLÜKTÜ
Mahkemede jüri, cinayet zanlıları Marsh-Smith ile Zerei’yi, Eren’in cinayetinden suçlu buldu. Duruşmada, maktulu uzaktan yakından ‘tanımadıklarını’ söyleyen katiller, kimliği belirsiz kişilerin isteği üzerine ‘para’ karşılığı öldürmeyi kabul ettiklerini öne sürdüler.
Eren’in eşi polis aracılığıyla yaptığı açıklamada, cinayetin hayatını mahvettiğini söyledi. Adı açıklanmayan talihsiz kadın, “Zafer kapımızın önünde öldürüldüğünde bebeğimiz sadece 26 günlüktü. Ancak, Marsh-Smith ve Zerei yaptıklarından ötürü hiçbir pişmanlık göstermediler” dedi. Marsh-Smith ayrıca 2012’in Aralık ayında Zafer Eren’in kuzeni İnan Eren’i öldürme girişiminden suçlu bulundu.

Haberin Devamı

ÇETE KAVGASI KAYNAKLI MI?
Vücuduna üç kurşun isabet eden İnan Eren, yakınlarda bir markete sığınarak kurtulabilmişti.
Duruşma sırasında savcılar, Zafer Eren cinayeti ve İnan Eren cinayet girişiminin Londra’ın kuzeyindeki Tottenham Boys ve Bombacılar isimli Türk- Kürt çeteleri arasındaki kavgadan kaynaklandığı söyledi.
Eren’in öldürülmesinden sonra Marsh-Smith’in ortağına olan güvenini kaybettiği, hatta Zerei’yi de öldürmeye kalkıştığı ortaya çıktı.
Marsh-Smith, bir ‘cinayet’ ve iki ‘cinayet girişiminden’ en az 38 yıl hapis yatacak. Zerei ise Zafer Eren cinayetinden minimum 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

TETİKÇİLERİ AZMETTİRENLER ARANIYOR
İngiliz polisi, saldırı emrini verenleri yakalamak için soruşturmalarını sürdürüyor. Scotland Yard Dedektif Başmüfettişi Noel McHugh, konuyla ilgili açıklamasında Marsh-Smith ve Zerei’in profesyonel ve tehlikeli insanlar olduklarını söyledi.
McHugh, sözlerine şöyle devam etti, “Marsh-Smith, Zafer Eren cinayetinde kullandıkları otomobili istediği şekilde yok edemeyen Samuel Zerei’yi bile öldürmeye kalkıştı.
Zafer Eren cinayetiyle ilgili soruşturma, cinayet emrini veren kişileri bulma çalışmalarıyla devam ediyor. Bugünkü makheme sonucu, polisin bunu bırakmayacağını gösteriyor.
Zafer Eren cinayetiyle ilgili bilgisi olanların hemen merkezimize ulaşmalarını istiyoruz.”
Polis, kendilerine 020 8785 8099 no’lu telefondan ulaşabileceğini söyledi. İsim vermeden bilgi vermek isteyenler ise Crimestoppers’ı 0800 555 111 no’lu telefondan arayabilecek.

Londra’da öldürülen Türk’ün katillerine ceza yağdı

Jamie Marsh-Smith

Londra’da öldürülen Türk’ün katillerine ceza yağdı

Zafer Eren

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!