Liyakat Nişanı Avni Altıner’in

Güncelleme Tarihi:

Liyakat Nişanı Avni Altıner’in
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2012 10:57

Almanya’nın Hannover Büyükşehir Belediyesi mayıs ayında aldığı bir kararla, çalışmaları ile topluma örnek olmuş altı kişiye Liyakat Nişanı verdi.

Haberin Devamı

Düzenlenen törende Hannover Din Şurası Başkanı Avni Altıner, Barbara David, Ulrike Enders, Arno Kirse, Walter Meyer ile Prof. Dr. Gudrun Schröfel’e Liyakat Nişanı’nı Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stephan Weil verdi.

Belediye Binasında düzenlenen etkinliğe Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Yönetim Kurul Üyesi Alptekin Kırcı, Yeşiller Eyalet Milletvekili Filiz Polat ile Etno Tıp Merkezi Genel Müdürü Ramazan Salman katıldı. m Hannover Belediyesi tarafından şimdiye kadar 134 kişiye Liyakat Nişanı verildi. 852 geçmişi bulunan Hannover’de bu ödülü alan ilk Türk kökenli isim Avni Altıner oldu.

Ödül töreni Belediye Başkanı Weil’in selamlama konuşması ile başladı. Daha sonra başta Avni Altıner olmak üzere ödüller belediye meclis üyeleri önünde alkışlar eşliğinde verildi. Kısa bir müzik resitalinden sonra şehrin yüz yıllık hatıra onur defterine ödül alanlar düşüncelerini yazdı.

Avni Altıner, ödül sahipleri adına teşekkür konuşması yaptı. Altıner konuşmasında: “1980 yılında bu şehre geldim ve burada yaşadığım şehirde herkes ile diyalog kurarak yaşamaya gayret ettim. Zamanında problemler yaşanan şehirde artık sadece dostluk var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!