Listeyi Küçük Adolf mu yaptı

Güncelleme Tarihi:

Listeyi Küçük Adolf mu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 14:10

Yeşiller milletvekili Memet Kılıç, neonazi terörüne kurbangidenlerin listesini, Hessen’de ‘Küçük Adolf’ diye bilinenmuhbirin yapmış olmasından kuşkulandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA Mannheim Cemevi’nde düzenlenen panelde, ‘Türkiye Nereye Gidiyor?’ konusu ele alındı. Panele konuşmacı olarak Türkiye’den eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, DİSK eski genel başkanı ve CHP milletvekili Süleyman Çelebi ile Yeşiller Federal Meclis milletvekili Memet Kılıç katıldı. Kılıç, Almanya’da neonazi cinayetleriyle ilgili olarak görüşlerini açıkladı. “Akıllara ‘Listeyi küçük Adolf mu yaptı?’ sorusu geliyor” diyen Memet Kılıç, şunları söyledi:

“Bu konuda yeni gelişmeler ortaya çıktıkça, ne kadar az bilgimiz olduğunu görüyorum. Irkçı cinayetlerle ilgili olarak şu ana kadar üç kişi ve bazı yardımcıları ortaya çıktı. Ancak savcılığa 78 başvuru işlemi var. Buradan tutuklamalar çıkabilir. Bir skandal ile karşı karşıyayız. On yılı aşkın bir süre içinde çok sayıda banka soyuluyor, on insan öldürülüyor ve ortaya bir şey çıkarılamıyorsa bu bir skandaldır. Biliniyor ve hala ortaya çıkarılmıyorsa bu skandaldan da ötedir. Almanya’da devletin yürütme eli bu işleri aydınlatmaktan çok kapatmasından yana olduğunu düşünüyorum. İş derin gibi geliyor.”

Basından öğreniyoruz

“Cinayetlerle ilgili olarak başka devletlerin elinde olan bilgileri dergilerden öğreniyoruz. Bu iş oldukça karışık. Cinayetler aydınlatmak yerine olay kapatılıyor düşüncesindeyim. Bu işin aydınlatılması için Hessen, Thüringen ve Saksonya eyaletlerini kapsayan federal düzeyde bir araştırma komisyonu kurmak istiyoruz. Hessen’de Küçük Adolf diye bilinen birinin Anayasayı Koruma Teşkilatına çalışması ve daha sonra valilikte çalışmaya devam etmesi düşündürücü. Bu kişinin valilikte çalıştığı dönemde işe dizüstü bilgisayarı ile gelip gittiğini biliyoruz. Bu kişinin bağlantılarını öğrenmek istiyoruz. Akla, ‘Ölüm listesi ondan mı?’ sorusu geliyor. Soruya cevap alamıyoruz.”

Almanya’nın bunlarla ne işi olabilir?

MEMET Kılıç, Sivas canilerinin Almanya’da korunduğu yolundaki soru üzerine şunları söyledi:
“Polonya yetkilileri Almanya’ya o kişinin vatandaşlığını soruyor. Almanya o kişinin vatansız olduğunu açıklıyor. Böylelikle söz konusu kişi Türkiye’ye değil Almanya’ya iade ediliyor. Türkiye’den ise bu kişinin hala Türk vatandaşı olduğunu öğreniyoruz. Almanya bunu neden yapıyor? Çıkarı ne? Demek ki bu arkadaş Almanya için değerli biri. Hukuk devleti gereği elbette iade koşulları oluştuğunda bu insanları iade etmeli. Ama iade koşulları neden oluşmuyor. Türkiye istemiyor. Almanya’nın da bunlarla işi var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!