Liderliğe talibim

Güncelleme Tarihi:

Liderliğe talibim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 10:42

ALMANYA’da 2013 yılında yapılacak genel seçimlere daha bir yılı aşkın süre bulunduğu halde Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Eşbaşkanı Jürgen Trittin seçimlere lider aday olarak katılacağını ilan etti.

Haberin Devamı

Jürgen Trittin, Almanya’da yayınlanan haftalık Der Spiegel dergisine verdiği demecinde, “Yeşiller Partisi’nin iki lider adayından birisi olarak seçimlere katılacağım” dedi.

Çevre bakanlığı yaptı
Bir dönemler Federal Çevre Bakanı olarak da görev yapan Jürgen Trittin, ‘kadın lider adayı’ tartışmalarına katılmayacağını belirtirken, “Şu ana kadar isimleri geçen tüm kadın adaylarla uyumlu bir biçimde çalışabilirim” açıklamasında bulundu.

Olası kadın lider aday olarak Yeşiller Partisi’nin Eşbaşkanı Claudia Roth ile Federal Meclis Grubu Eşbaşkanı Renate Künast ve Federal Meclis Başkan yardımcısı Katrin Göring-Eckardt’ın isimlerinin geçtiğine de dikkat çekildi.

Öte yandan ikiden fazla lider aday olması durumunda kararın parti üyelerine bırakılmasının beklendiği de belirtildi. Bu konuyla ilgili kararın eylül ayı başlarında Yeşiller Partisi Eyalet temsilcilerinin katılacağı 'Eyaletler Konseyi' toplantısında verileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!