Lideri taban belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Lideri taban belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2012 14:28

ALMANYA’da Yeşiller Partisi’nin 2013 yılında yapılacak genel seçimlere katılacak lider adayın kim olacağına yönetimin değil tabanın karar vermesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth ve Cem Özdemir ile partinin Federal Meclis Grubu Eşbaşkanları Renate Künast ve Jürgen Trittin, liderlik için ikiden fazla adayın olması durumunda son sözü tabanın vermesi konusunda uzlaşmaya vardı. Ancak lider aday sayısının ikiyi geçmemesi durumunda tabanın onayının alınmasına gerek olmadığı da kararlaştırıldı.

Yeşiller Merkez Yürütme Kurulu, Eşbaşkanların bu yönde aldığı kararı destekledi. Nisan ayı sonlarına doğru Lübeck’te yapılacak küçük kurultayda alınan bu kararın delegelerin onayına sunulması öngörüldü. Öte yandan Berlin Eyalet Meclisi seçimlerine başbakan adayı olarak katılan ve aradığını bulamayan Renate Künast ile “Yeniden partinin eşbaşkanı seçilmek ve Federal Meclis’e milletvekili olarak girmek istiyorum” diyen Cem Özdemir’in lider adayı olmayacaklarından hareket edildiği belirtildi. Jürgen Trittin ile Claudia Roth’un gelecek yıl yapılacak seçim kampanyasını ‘ikili lider’ olarak sürdürmelerinin beklendiği de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!