LGBT yürüyüşüne yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

LGBT yürüyüşüne yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 12:10

Ayrımcılık ve dışlanmaya karşı Berlin’de 45’incisi düzenlenen LGBT etkinliğine 500 bine yakın kişi katıldı. Etkinliğin açılışını Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas ile Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner birlikte yaptı.

Haberin Devamı

BERLİN’de ayrımcılık ve dışlanmaya karşı düzenlenen ve Türkiye’de ‘LGBT Onur Yürüyüşü’ olarak bilinen 45’inci ‘Christopher Street Day’ (CSD) etkinliğine 500 bine yakın kişi katıldı. Dün kentin çeşitli kesimlerinde düzenlenen ve tarihi Brandenburg Kapısı’na açılan 17. Juni (Haziran) caddesinde yüzbinlerin bir araya geldiği etkinliklerin açılışını SPD’li Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas ile CDU’lu Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner birlikte yaptı. Baerbel Bas açılış konuşmasında, Almanya’da da eşcinsellere dönük ayrımcılık ve dışlamaların arttığına dikkat çekerek, “Hoşgörülü bir toplum yaratmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu ülkede herkes istediği şekilde yaşayabilmeli. Bu da çok doğal olmalı. Birçok ülkede başka yaşam biçimini tercih eden insanlar hapse atılmakta, işkence görmekte, hatta öldürülmekte. Bunlara son verilmeli” dedi. Federal Meclis Başkanı, “Özgür, çeşitli ve farklı bir toplum için ağırlığımızı koyalım” çağrısında bulunurken, “Bu alanda çok ilerleme kaydettik. Ama hâlâ da arzu edilen düzeyde değiliz” itirafında bulundu.

Haberin Devamı

7.4 KM YÜRÜDÜLER
CDU’lu Eyalet Başbakanı Kai Wegner de, “Bütün insanlar yasa önünde eşittir. Erkekler ve kadınlar eşit haklara sahiptir. Devlet, kadın ve erkeklerin eşitliğinin gerçekten sağlanmasını teşvik eder ve mevcut dezavantajların giderilmesi için çaba gösterir. Cinsiyeti, soyu, ırkı, dili, yurdu ve kökeni, inancı, dini veya siyasi görüşleri dolayısıyla hiç kimse mağdur edilemez ve hiç kimseye imtiyaz tanınamaz. Hiç kimse engelliliği nedeniyle mağdur edilemez” içerikli Alman Anayasası’nın 3’üncü maddesinin değiştirilmesini istedi. Wegner, Anayasa’nın bu maddesine ‘cinsiyet kimlik’ de eklenmeli” dedi. 77 kamyonu dolduran rengarenk giysili katılımcılara yüzbinlerce kişi eşlik ederek 7.4 kilometre yürüdü. Almanya’nın diğer kesimlerinden de gelen katılımcılar, gün boyunca olduğu gibi gece yarısına kadar eğlendi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!