Leverkusen Sanki Birleşmis Milletler gibi

Güncelleme Tarihi:

Leverkusen Sanki Birleşmis Milletler gibi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 21:11

Galatasaray'ın UEFA'daki rakibi Leverkusen'de 10 ülkeden futbolcu var.

Haberin Devamı

UEFAKupası'nda Galatasaray'ın rakibi Alman Bayer Leverkusen sanki Birlesmis Milletler gibi. Bundesliga'nın 2007/2008 sezonunun ilk yarısını 30 puanla 4 sırada kapayan Alman ekibinde 22 kişilik kadrosunda 10 ülkeden futbolcu yer alıyor.

12 Alman , 2 İsviçreli, 1 Yunan, 1 Tunuslu, 1 Bosna-Hersekli. 1 Fransız, 1 Ganalı, 1 Slovak, 1 Rus, 1 çek futbolcu forma giyiyor
YILDIRAY'DA FORMA GİYDİ

1 Temmuz 1904 yılında ünlü Alman ilaç firması Bayer tarafından kurulan Bayer Leverkusen Almanya'da şampiyonluk sevinci hiç yaşamadı. Avrupa Kupalarındaki ilk başarısı 1987/88 Sezonu'nda İspanyol ekibi Espanyol karşısında UEFA Kupası'nı alarak elde etti. 2001/2002 Sezonu'nda sürpriz bir şekilde Şampiyonlar Ligi Finali'ne çıkan Bayer Leverkusen, Yıldıray Baştürk'lü kadrosuyla Real Madrid karşısında 2-1 yenilip kupadan oldu.

Avrupa kupalarında bugüne kadar Türk takımlarıyla iki kez eşleşen Leverkusen, Fenerbahçe ile 2001-02 sezonu Şampiyonlar Ligi grubunda karşılaşmış ve her iki maçı da 2-1 kazanmayı başarmıştı. Alman ekibi geçen yıl 2006-07 UEFA Kupası grubunda karşılaştığı Beşiktaş'ı da Leverkusen'deki maçta 2-1 yendi.

ANTRENÖR MİCHAEL SKİBBE

Leverkusen maçlarını eski adıyla Ulrich-Haberland-Stadı olarak bilinen 22 bin 500 seyirci kapasiteli modern Bay Arena Stadı'nda oynuyor. Başkanlığını Wolfgang Holzhäuser'in yaptığı Bayer Leverkusen'i Michael Skibbe çalıştırıyor. Kulübün Spor Müdürü ise bir dönem Alman Milli Takımı'nıda çalıştıran Alman futbolunun unutulmaz ismi ünlü golcü Rudi Völler.
KALECİLER GENÇ AMA YETENEKLİ

Takımın kalesinde ise geçen sezon gösterdiği başarılı çıkışla dikkatleri üzerine çeken 22 yaşındaki genç René Adler var. Almanya 21 yaş altı kalesinide defalarca başarıyla koruyan Adler'in yedekleride 22 yaşlarındaki genç kaleciler Benedickt Fernandez Erik Domaschke.
DEFANSI UZUN VE GÜVENİLİR

Defansda en çok dikkat çeken isimse sezon başında Mainz'dan gelen Alman milli futbolcu Manuel Friedrich. 23 yaşında ve 39 kez Tunus milli formasını taşıyan Karim Haggui ile bu sezon FC Köln'den transfer edilen ve 1 kez Alman Milli formayı da taşıyan Lukas Sinkiewicz savunmadaki diğer oyuncular. Ayrıca 29 yaşında Slovak milli Vratislav Gresko ve 31 yaşındaki Gana milli oyuncu Hans Serpei ile Almanya U21 milli takım futbolcuları Gonzalo Castro ile Jan-Ilgner Callsen-Bracker'de kadroda.
ORTA SAHASI TEKNİK VE ÇOK KOşUYOR

Takımın orta sahadaki yıldızı ve kaptanı ise 11 yıldan beri aynı formayı tasıyan 33 yaşındaki tecrübeli Carsten Ramelow. Ramelow 46 kez Alman milli oldu. Yine tecrübeli Bernd Schneider 34 yasında ama Alman Milli takımında oldugu gibi sert şutları yanında Leverkusen'de de atakları yönlendiren isim. İsviçre A milli takımın vazgecilmez güclü ismi Tranquillo Barnetta ile yine Isviçre 21 yaş altı milli takımının genç ve yetenekli oyun kurucusu Pirmin Schwegler'ide kadrosunda barındıran Leverkusen´de , gelecekte Almanya A milli formasını taşıyacak gözüyle bakılan Sascha Dum,ile Simon Rolfes de forma giyiyor. Ayrıca şili milli Arturo Vidal ile Fransız genc milli Ricardo Faty'de forma giyen oyuncular.
FORVETE DİKKAT

Alman ekibinin en güçlü yeri ise forvet hattı. 2006/07 Sezonu'nda Bochum forması giyerken Bundesliga'da gol kralı olan Yunan milli golcü Theofanis Gekas takımın en önemli gol ayağı. Bundesliga'da 301 kez oynayan ve 49 kez ülkesinin A milli formasını giyen tecrübeli golcü Bosna Hersekli Sergej Barbarez güclü fiziğiyle rakip defansları yıpratan bir oyuncu. Leverkusen'de Alman A milli Stefan Kießling, çek U21 milli oyuncu Michal Papadopulos ile Rus mili Dmitri Bulykin skora katkı sağlayan diğer isimler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!