Le Mans’ı kazanan ilk hibrit araç oldu

Güncelleme Tarihi:

Le Mans’ı kazanan ilk hibrit araç oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 15:55

Audi ”R18 e-tron quattro”, Le Mans’ı kazanan ilk hibrit araç oldu.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, geleceğin teknolojisi olarak gösterilen hibrit araç teknolojisi, Audi ile dünyanın en zorlu yarışı Le Mans 24 Hours’da zirveye ulaştı.

Audi R18 e-tron quattro, son teknoloji ürünleri benzinli ve dizel araçları geride bırakarak Le Mans’ı kazanan ilk hibrit araç oldu. Alman pilot Andre Lotterer, dizel hibrit R18 e-tron quattro ile Le Mans 24 Hours’da Audi’ye son 13 yılda 11. zaferini kazandırdı.

Audi, 16-17 Haziran’da Fransa’daki Sarthe pistinde düzenlenen Le Mans 24 Hours yarışında Audi, bir hibrit araç ile zafere ulaşan ilk marka ve takım oldu. Alman pilot Andre Lottere, hibrit R18 e-tron quattro ile pole pozisyonunda başladığı yarışı 24 saat sonra en önde tamamlayarak, Audi’nin hibrit ve elektrikli motor teknolojisinin geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

Audi R18 quattro, 2006’da bu yarışı kazanan ilk dizel araç olmuştu. Audi A.G Üst Yöneticisi (CEO) Rupert Stadler, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, ”Dünyanın en ünlü dayanıklılık yarışı olan Le Mans’daki bu başarıyla, araçlarımızın teknolojik gelişmeleri ve mühendislerimizin uzmanlıkları bir kez daha gözler önüne serildi. Ultra hafiflik tasarımı ile e-tron quattro çalışmalarını birleştiren bir teknolojinin, ilk kez denendiği platformda, ilk yılda kazandığı başarının bizim için anlamı çok büyük” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!