Lara Türklerin gururu oldu

Güncelleme Tarihi:

Lara Türklerin gururu oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 16:22

Berlin'deki özel İngiliz Okulu Britisch School 7. sınıf öğrencisi Lara Önel, 1.0 not ortalamasıyla okulun en başarılı öğrencisi seçilip, iki yıllık burs kazandı.

Haberin Devamı

ALMANYA Berlin'de tam gün eğitim veren özel İngiliz Okulu Britisch School'un 7. sınıfını 1.0 rot ortalaması ile bitiren Lara Önal okulun en başarılı öğrencisi seçildi. Lara Önel bu başarısıyla iki yıllık burs kazandı.

Lara'nın okul birinciliği başta ailesi olmak üzere Berlinli Türkler'in göğsünü kabarttı. Okulda gösterdiği üstün başarı, sosyal alandaki çalışmaları ve sportif faaliyetleriyle de Lara, okulun 'Süper Kızı' unvanını aldı.

Tören düzenlendi
Bu yıl ilk kez Berlin Britisch School'un başarılı öğrencilere verdiği iki yıllık 'Üstünn Başarı Bursu'nu okuldaki sosyal çalışmaları ve eğitimdeki başarılarıyla 9. sınıftan Helia Y. ve 7. sınıf öğrencisi Lara Önel'e layık görüldü. İngilizce eğitim veren ve özellikle diplomat çocuklarının yoğunlukta eğitim gördüğü uluslararası Britisch School'da düzenlenen törenle Önel ve okul arkadaşı Helia'ya başarı ve burs belgesini aldı.

Okulun en başarılı öğrencisi
Okuldaki sosyal çalışmaları, üstün başarısı, arkadaşlarına karşı sempatik ve insancıl tutumuyla 'Okul Sosyal Ödülü'nü alan Lara, örnek kişi seçildi. Beş yaşından beri piyano çalan, okul takımında basket ve tenis oynayan Lara,

“İnsanlara yardım etmeyi çok seviyorum. Bundan dolayı da liseyi bitirdikten sonra tıp tahsili yapmak istiyorum. Derslerim dışında boş kaldığım zaman değişik konularda bol bol kitap okumayı seviyorum. Evde fırsat buldukça piyano çalıyorum ve müzik dinliyorum. Bu da beni hem dinlendiriyor, hem de huzur veriyor” dedi.

Sarrazinler'e ders
Lara'nın başarısının sadece kendi şahsi başarısı değil, Berlinli hatta Avrupalı Türkler'in başarısı olduğunu belirten anne Seyhan Önel,

"Müslümanlara ve özellikle de Türklere hakaret eden Sayın Sarrazin'e bu çocukların başarısı bir ders vermelidir. Demek ki, Türk gençlerine de eğitimde eşit şans hakkı tanınırsa gençlerimiz yeteneklerini sergiliyor. Aile olarak çocuklarımızın eğitimine çok önem veriyoruz, karşılığını görmek çok sevindirici ve gurur vericidir. Ümit ederim ki, tüm Türk aileleri geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine destek konusunda çaba sarf ederler” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!