Lale'nin anavatanı İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Lalenin anavatanı İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2011 13:44

Almanya'nın Köln kentindeki Lessing Lisesi öğrencileri, Anadolu Üniversitesi'nin alt katında yer alan sanat galerisindeki Lale-i Seranat sergisini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Okulun Türkçe ve beden eğitimi öğretmeni Cuma Ulusan ve Almanca öğretmeni Frauke Kollman ile birlikte sanat galerisini ziyaret eden öğrenciler, lalenin anavatanının Hollanda değil İstanbul olduğunu öğrendiklerinde şaşkına döndüklerini ifade ettiler.

Okulda düzenlenen proje haftasında İstanbul konusunu işleyen öğrenciler, bu ziyaret ile İstanbul'u daha iyi tanıdıklarını, okuldaki diğer öğrencilere İstanbul'u anlatacaklarını söylediler.

Eğitimci Cuma Ulusan, “Projemizin başlıca amacı okuldaki öğrencilerimize İstanbul'u daha yakından tanıtmak. Lale İstanbul'un bir nevi simgesi olduğu için bu sergiyi ziyaret ettik ve çok memnun kaldık. Laleyi Hollanda'dan gelen ve çiçek dükkanlarında satılan bir çiçek olarak tanıyan çocuklar, lalenin tarihsel önemini ve dünyaya Türklerden yayıldığını bilmiyorlardı. Bu ziyaret sayesinde bunu öğrendiler” dedi.

Ziyarette AÜ Batı Avrupa Bürosu yöneticisi Atilla Doğan da hazır bulundu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!