Kütahyalı engellilere akülü araba yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Kütahyalı engellilere akülü araba yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 17:20

Avrupalı Kütahyalılar İnisiyatif Dernekleri Federasyonu (AKİF e.v.) tarafından Almanya’da başlatılan “Engelsiz Bir Kütahya” kampanyasına Türklerden büyük destek yağıyor.

Haberin Devamı

Avrupalı Kütahyalılar İnisiyatif Dernekleri Federasyonu Başkanı Adil Emsen, yaptığı açıklamada, önceki gün Hollanda’da akülü engelli arabası üretimi yapan bir firmayla görüşüp, proje için 1 TIR dolusu akülü engelli arabası siparişi verdiklerini söyledi.

Federasyon Başkanı Adil Emsen, "Kütahya’mızın özel ve güzel insanları, sizin için bugün Hollanda’da idik. Arabaların en iyilerini sizler için ayırttık. Biraz daha sabır, bir TIR’ı doldurmak üzereyiz. Bir TIR da Kütahya’daki hemşerilerimize ayırdık. Yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Projenin resmi ayağını tamamlamak için engelli kayıtlarının alınmaya başlandığını da belirten Başkan Adil Emsen, bağışçılar tarafından gönderilen malzemelerin dağıtımında sıkıntı yaşamamak için, Kütahya Sakatlar Derneği ve Sosyal Hizmetler Kurumu gibi kuruluşların listeleriyle karşılaştırmak için, ayrıca Almanya içinde yapılması zorunlu işlemler için kayıtların önceden alınacağını dile getirdi.

Başkan Emsen, Avrupalı Kütahyalılar İnisiyatif Dernekleri Federasyonu ve federasyon çatısı altındaki derneklerin yöneticileri ile tüm Türklere, Kütahya Sakatlar Derneği ve sponsor Kütahya Haber Medya ve İletişim kurumuna kampanyaya verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!