Küresel ısınmaya karşı tedbir alınacak

Güncelleme Tarihi:

Küresel ısınmaya karşı tedbir alınacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2023 10:59

Almanya’da hükümet, iklim değişikliğinin sonuçlarına karşı hazırlıklı olabilmek için ‘İklim Uyum Yasası’ kapsamında birtakım tedbirler hayata geçirecek.

Haberin Devamı

FEDERAL Çevre Bakanlığı, kabinenin ilk kez tüm idari düzeylerde iklim adaptasyonu için ‘stratejik bir çerçeve’ belirleyen bir tasarıyı kabul ettiğini duyurdu. Çevre Bakanı Steffi Lemke (Yeşiller), planlanan önlemlerin ‘şehir ve kırsaldaki yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabileceğini’ açıkladı. İçişleri Bakanlığı da güvenlik makamlarının risk değerlendirmelerini yeniden düzenleyerek, bugünkü olaylar ışığında önlemleri daha da yoğunlaştıracağını ve diğer bakanlıklarla bu konuda yakın temas halinde olacaklarını açıkladı. İklim adaptasyonu, iklim değişikliğinin artık kaçınılamayacak sonuçlarına karşı önlem almayı hedefliyor. Buna göre, örneğin yağmur suyunun akıp gitmesi ve sel baskınlarının oluşmaması için mümkün olduğunca az yüzeyde yalıtım uygulanacak. Ayrıca, özellikle yaşlılar gibi hassas grupları, sıcaktan ve aşırı UV radyasyonundan korumak için şehirlerde daha fazla gölgelik alanlar oluşturulacak.

Haberin Devamı

RİSK ANALİZİ YAPILACAK
İklim Uyum Yasası’nın federal hükümeti ölçülebilir hedefleri olan bir iklim uyum stratejisi konusunda sorumlu kılmayı amaçlıyor. Plana göre, vatandaşlar, eyaletler ve dernekler bu stratejinin oluşturulmasında söz sahibi olacaklar. Önümüzdeki yılın sonunda, bir sonraki Federal Meclis seçilmeden önce somut hedefleri olan ilk iklim uyum stratejisinin kabul edilmesi bekleniyor. Ayrıca eyaletlerin kendi iklim uyum stratejilerini sunmaları ve uygulamaları için yetkilendirilmeleri de öngörülüyor. Buna göre risk analizleri yerel düzeyde gerçekleştirilecek ve uygun konseptler hazırlanacak. Tüm kamu kurumları da planlama ve karar alma süreçlerinde iklim adaptasyonunu dikkate almakla sorumlu olacak. Belediyelerin de iklim adaptasyonu konusunda merkezi bir role sahip olması isteniyor. Yollar, kanalizasyon sistemleri, kamu binaları veya hastaneler genellikle belediyelerin karar yetkisinde olduğu için bu konuda önemli görevin belediyelerde olacağı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!