Kupa'da Güney Amerika ile Avrupa savaşı

Güncelleme Tarihi:

Kupada Güney Amerika ile Avrupa savaşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 10:50

FİFA 2014 Dünya Kupası'nda iki Avrupa, iki de Güney Amerika takımı yarı finale kaldı. Almanya ile Brezilya ve Hollanda ile Arjantin yarı finalde karşı karşıya geliyor. Bütün dünyada şimdi merak edilen soru: Avrupa ülkeleri mi yoksa Güney Amerika ülkeleri mi kazanacak?

Haberin Devamı

BREZİLYA'da devam eden FİFA 2014 Dünya Kupası'nda dört takım kaldı. Almanya, Hollanda, Brezilya ve Arjantin yarı finale yükseldi. İkisi Avrupa, ikisi de Güney Amerika takımları... Kozlarını yarın ve Çarşamba günü paylaşacaklar. Yarı finalde Almanya ile Brezilya yarın, Hollanda ile Arjantin ise Çarşamba günü oynayacak. Kazananlar finale yükselecek. Yarı final bir anlamda Güney Amerika ülkelerinin futboluyla Avrupa futbolunun kıyaslanmasına da sahne olacak.

DÖRDÜN ÜÇÜ YIDIZLI BİRİ DEĞİL
Yarı finalistlerden Brezilya, Almanya ve Arjantin daha önce dünya şampiyonu olup göğsüne yıldızı taktı. Ancak Hollanda'nın henüz hiç şampiyonluğu bulunmuyor. Brezilya altıncı, Almanya dördüncü, Arjantin üçüncü yıldızı takma peşindeyken, Hollanda ilk yıldızı almanın hesaplarını yapıyor. Dört takımdan hangisinin yıldız takıp dünyanın en büyüğü olduğu 13 Temmuz'da oynanacak finalle belli olacak. Ancak finalden önce oynanacak her iki yarı final müsabakasına aslında erken final demek yanlış olmaz. Zira dünyanın en güçlü dört takımı karşı karşıya geliyor.

JUAN ZUNİGA İŞİ KOLAYLAŞTIRDI
Almanya, FİFA 2014 Dünya Kupası'nda en iyi futbolunu oynamıyor. Buna rağmen Almanlar 24 yıldır hasretini çektikleri kupayı kaldırmaya bu kez çok inanıyorlar. Onların inancını biraz da Kolombiyalı Juan Zuniga artırdı. Kolombiyalı, Neymar'ı sakatlayıp hastanelik etti. Bu sakatlık da en çok Almanya'nın işine yaradı. Joachim Löw, Brezilya'nın en büyük silahı Neymar'ı nasıl durduracağını kara kara düşünüyordu. İmdadına Zuniga yetişti. Almanya için şampiyonalarda yapılan 'çok şanslılar' değerlendirmesi yine geçerli oldu. Neymar'sız ve cezalı Thiago Silva'sız Brezilya karşısında finale yükselme şansları oldukça yüksek. Thiago'nun yeri doldurulur. Ancak şimdiye kadar takımının en iyisi olan Neymar'ın eksikliği çok hissedilecek. 2002 yılında Brezilya'ya finalde yenilen Panzerler, şimdi Sambacıları evlerinde yenip hem rövanşı hem de kupayı almanın hesabını yapıyor. Ancak unutmamak gerekir Neymar oynamasa da rakip Brezilya.

PORTAKAL MI TANGO MU
Şampiyonada Çarşamba günü en çok gol atan Hollanda ile en az gol atıp Almanya ile birlikte en az gol de yiyen Arjantin karşı karşıya geliyor. Hollanda şampiyonada tempolu futbol oynuyor. Atağa hızlı kalkıyor. Gol sorunu da bulunmuyor. Birbirini iyi tamamlayan bir kadroya sahip. Robben çok formda. Fenerbahçeli Kuyt ile Galatasaraylı Sneijder de yarı finalde Louis van Gaal'ın güvendiği isimler. Ancak Arjantin de yenilmiyor. Tüm maçlarını bir farkla da olsa kazandı. Dört kez yılın futbolcusu seçilen Messi gibi bir yıldıza da sahip. Maçtan önce Tango'cuları Portakalcılara karşı düşündüren tek konu di Maria. Dünyada kanat futbolcuları arasında en iyilerden biri olarak gösterilen di Maria'nın sakatlığı Arjantin'i üzüyor. Ünlü futbolcunun oynayıp oynamayacağı maç gününde belli olacak.

Haberin Devamı

YARI FiNALLER NEFES KESECEK
Brezilya-Almanya
Hollanda-Arjantin
YARI finalde Hollanda, Arjantin ile 9 Temmuz’da karşılaşacak. Brezilya ise, Almanya ile 8 Temmuz’da (İki yarı final de saat 22.00’de) kozlarını paylaşacak. Final, 13 Temmuz’da oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!