Kundakçı da mı serbest kalacak!

Güncelleme Tarihi:

Kundakçı da mı serbest kalacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2018 13:02

Brandenburg eyaletinde hakim açığı büyük skandallara yol açmaya devam ediyor. Tutuklu ve cezası kesinleşmeyenlerin yargılanma süresi uzun sürdüğü için katil veya kundakçıların serbest kalması gündemde.

Haberin Devamı

Geçen hafta hakim açığı nedeniyle yargılanması uzun süren eş katili bir Rus’un tutukluluğu kaldırılmıştı. Şimdi de aynı gerekçeyle mültecilerin barınması için hazırlanan spor salonunu kundaklayan aşırı sağcı bir suçlunun tutukluluk halinin son bulması gündeme geldi. 2015 yılında spor salonunu kundaklayan 31 yaşındaki neonazi Maik S. tutuklanmıştı. Bu yılın şubat ayında yapılan yargılamada kundakçı 9 yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

TUTUKSUZ YARGILANMASINI İSTEMİŞ
Avukatı gönüllü hakim üyenin tarafsız olmadığını gerekçe göstererek karara itiraz etmiş ve yeniden yargılanmayı talep etmişti. Talep kabul edilmiş yeniden yargılanma için gelecek yıl mart ayına duruşma tarihi verilmişti. Avukat duruşma tarihinin çok uzun zaman aldığını ve müvekkilinin de bu nedenle mağdur olduğunu gerekçe göstererek müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını istemişti. Daha önce aynı gerekçeyle eşini öldüren bir Rus’un tutukluluğu son bulmuştu.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!