Kültür ve Turizm Bakanı Günay Berlin’de

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Berlin’de
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2012 14:27

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 46. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’na (ITB) katılmak amacıyla geldiği Almanya’da Berlin Türk Musikisi Konservatuvarı’nı (BTMK) ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bakan Günay’ın eşi Gülten Günay, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat’ın da katıldığı ziyaret sırasında BTMK yöneticileri Nuri Karademirli ve eşi Halime Karademirli tarafından konservatuvarın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Konservatuvar öğrencileri, Bakan Günay ve beraberindekilere kısa süreli bir Türk sanat müziği konseri sundu. Türk sanat müziğinden örnekler icra eden Canan Uzerli’yi yanına çağıran Günay, Uzerli’nin babasının Türk, annesinin Alman olduğunu, Türk sanat müziğine ilgisi nedeniyle BTMK’da ders aldığını söyledi. Hamburg kentinde oturduğunu ve dersleri için Berlin’e geldiğini ifade eden Uzerli, ablasının "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde "Hürrem Sultan"ı oynayan Meryem Uzerli olduğunu belirtti.

Canan Uzerli’yi performansından dolayı tebrik eden Bakan Günay, daha sonra BTMK’nın çalgı yapım bölümünü gezdi. Burada yapılan çalgı aletlerini inceleyen Günay, meslek eğitimi gören bir Alman öğrenciyle de sohbet etti, BTMK’nın desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Bakan Günay, bugün ITB’yi ziyaret ederek Türk standını gezecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!