Kültür Günleri sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Kültür Günleri sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 22:40

AŞAĞI Saksonya Türk Toplumu, Hannover Büyükşehir Belediyesi, Freizeitheim Riclinger ve Mühlenberg ile Can Arkadaş Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ”Türk-Alman Kültür Günleri 2011” oryantal kabareci Kerim Pamuk’un “Leitkültür”adlı gösterisiyle son buldu.

Haberin Devamı

Büyük çoğunluğunu Almanların oluşturduğu yaklaşık 200 izleyici, yazar ve kabareci Kerim Pamuk’un yaptığı esprilerle eğlenceli bir gece geçirdiler. Çok sayıda kitap da yazan Kerim Pamuk, eserlerinde Türk ve Alman toplumunun yaşantılarından kesitler sunarken, hem güldürdü hem de düşündürdü.


AMACI GÜLDÜRMEK
Gösteri sonrası Hürriyet'le görüşen Kerim Pamuk, zaman zaman esprilerinin eleştirildiğini belirterek, "Amacım insanları aşağılamak veya alay etmek değil. Her iki toplumun bazı davranış ve yaşam biçimlerinden örnekleri sahneye taşıyorum. Bunlar da genelde olumsuz davranışlar oluyor. Olumlu bir şeyle insanları güldürmek imkansız. Amacım insanları güldürmek” dedi.


Yapılan tüm etkinlilikler hakkında görüşlerine başvurduğumuz TGN (Aşağı Saksonya Türk Toplumu)Başkanı Alptekin Kırcı da, “Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Türk-Alman Kültür Günleri oldukça başarılı geçti. Etkinlikte amaçladığımız Türk ve Alman toplumunu bir araya getirip, kültürlerden etkilenmelerini sağlamak, önyargıların kırılmasına katkı sunmak gibi hedeflerimize ulaştık. Salonlarımızın dolması, etkinliklerimizin her iki toplum tarafından da kabul gördüğünün belirtisi olarak algılıyorum. Bu etkinlikleri geleneksel hale getirdik" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!