Krize rağmen HES projelerine devam ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Krize rağmen HES projelerine devam ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 10:28

Soyak Enerji İş Geliştirme Koordinatörü Yeşim Şişli, Soyak Holding'in bugün itibariyle lisansını aldığı ya da almak üzere olduğu 8 Hidroelektrik Santrali projesi bulunduğunu belirterek, "Projelerimizden Bayramhacılı ve Güllübağ hidroelektrik santrallerinde, ekonomik krize rağmen yatırımlar ve inşaat süre?leri devam ediyor. Planlarımızda değişikliğe gitmedik. 2010 yılında Bayramhacılı Santralı, 2011 yılında da Güllübağ Santralı'nın işletmeye alınmasını planlanlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Enerji alanındaki iş fırsatları, yatırım ve finansman olanaklarının değerlendirmeye alındığı Yenilenebilir Enerji Konferansı'nda konuşan Soyak Enerji İş Geliştirme Koordinatörü Yeşim Şişli, Soyak Holding'in, hidroelektrik, jeotermal ve rüzgar enerjisi santralleriyle yaklaşık bin 500 megawatt lisanslı kurulu gü? seviyesini hedeflediğini söyledi.

Konferanstaki sunumunda enerji sektörü hakkında genel değerlendirmeler de yapan Şişli, "Yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılabilir olması gerekiyor. Güneş gibi yeni yenilenebilir enerji kaynaklarının, devlet tarafından teşviklerle desteklenmesi gerekli" dedi. Dünyadaki örneklere bakıldığında, yenilenebilir kaynakları kullanan tesisler i?in uygun yatırım ortamlarının oluşturulmasında devlet tarafından teşvik uygulamaları yapıldığını kaydeden Şişli, Soyak Enerji'nin yatırımlarıyla Türkiye ekonomisine de katkıda bulunacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!