Kriz taksiciyi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kriz taksiciyi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2010 13:40

Köln'de taksicilik yapan Türkler ekonomik krizin kendilerini neredeyse sıfır noktasına getirdiğini belirterek, “Son yıllarda artık bu meslekten ekmek yemek imkansız hale geldi. Saatlerce tavla oynayarak, sohbet ederek zaman geçiriyoruz” dediler.


ALMANYA'
nın Köln kentinde gece gündüz direksiyon sallayan Türk taksiciler, son yıllarda herkesi olumsuz yönde etkileyen ekonomik krizden hala kurtulamadıklarını dile getirdiler. Yaz tatili sonrası okulların başlamasıyla birlikte işlerin açılmasını beklediklerini belirten Ümmet Suna, Osman Erdoğan, Alirıza Özdemir, Nezihi Eruzman, Kenan Yadırgı, Hüseyin Doğan, Deniz Aksu, Ersan, Çetin, İsmet Atamtürk, Ali Azeroğlu adlı taksiciler, “Son yıllarda taksicilik mesleği artık geçim kaynağı olmaktan çıktı. Haftasonu dahil her gün 14-15 saat çalışmamıza rağmen 40-50 Euro ile eve döndüğümüz günler oluyor. Tren garı çevresindeki duraklarda saatlerce tavla oynayarak, diğer arkadaşlarla sohbet ederek zaman geçiriyoruz" dediler.

Aile düzenimiz bozuldu
Sosyal hayatlarının olmadığını, şimdi de aile hayatlarının da olumsuz etkilendiğini söyleyen taksiciler "Birçoğumuzun bu yüzden aile düzeni bozuldu. Bunlar yetmiyor gibi canımız da tehlikede. Parasızlık ve işsizlik insanları gasp ve hırsızlığa itiyor. Bu yüzden zaman zaman soygun olayı ve silahlı saldırılara maruz kalan arkadaşlarımız oluyor. Son bir ay içinde iki arkadaşımız saldırıya uğrayarak hastanelik oldular. Bazı durumlarda ilk etapta bize suçlu gözüyle bile bakılıyor” diye konuştular.

Korsan taksiciler var
Son yıllarda ortaya çıkan “kiralık taksi” ve “korsan taksiciler” ile de işlerin günden güne daha da kötüye gittiğini vurgulayan taksiciler şunları söylediler: “Eskiden sadece yaz dönemlerinde 3-4 haftalık bir süre içerisinde işler durgun olurdu. Şimdi yılda karnaval ve fuar günlerini hesap edersek sadece toplam 4 aylık bir dönemde para kazanabiliyoruz. Taksicilikte sezon işi gibi bir durum ortaya çıktı. Sağda solda dolaşan kiralık taksiler bizim yarı fiyatımıza iş yaparak çalışmalarımıza büyük ölçüde balta vururken, korsan taksiciler de kaçak yollardan çalışarak bizi daha da zor duruma sokuyorlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!