Kriz masası kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kriz masası kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 11:31

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Libya'da DAİŞ tarafından kaçırılan Avusturyalı'nın hayatından endişe duyduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Faymann, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası kurulduğunu söyledi.

Kriz ekibinin kaçırılan Avusturyalı için seferber olduğunu ifade eden Faymann, "Libya'da kaçırılan Avusturyalı hakkında derin kaygı duyuyoruz. Bugüne kadar kendisiyle hiçbir iletişim kurulamadı" dedi.

Fransa ziyaretini iptal eden Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz da, Meclis Dış Politika Komitesi'nde yaptığı konuşmada, Libya'da kaçırılan Avusturyalı ile henüz hiçbir temas kurulamadığını söyledi. Kurz, bir milletvekilinin fidye talebi olup olmadığına ilişkin sorusunu, "Kaçıranlarla herhangi bir temas kurmadık. Henüz mağdurların yaşam belirtisini tespit edemedik" diye cevapladı.

Kurz, Temmuz 2014'den bu yana yüksek uyarı düzeyine rağmen neden halen Avusturyalıların Libya'da olduğuna ilişkin soru üzerine, uzun süredir Libya'nın terk edilmesi için çabalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Libya'da 6 Mart'ta Avusturya-Malta petrol şirketi adına çalışan bir grup işçi terör örgütü DAİŞ tarafından kaçırılmıştı. Kaçırılan işçiler arasında Avusturyalı 39 yaşındaki Dalibor S.'de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!