Kretschmann Türkiye’ye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Kretschmann Türkiye’ye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 17:03

Almanya'da Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann 80 kişiden oluşan heyetle 14 Ekim'de Türkiye’ye gidiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Yeşiller Partili Winfried Kretschmann yarın (14 Ekim Pazartesi) 6 günlük bir resmi ziyaret için 80 kişilik bir heyetle Türkiye'ye gidiyor.

Başbakan Kretschmann'a Türkiye seyehatinde Eyalet bakanları Ekonomi Bakanı Theresia Bauer, Uyum Bakanı Bilkay Öney, Çevre Bakanı Franz Untersteller ve Devlet Bakanlığı Müsteşarı Klaus-Peter Murawski eşlik edecek.

Önce Ankara'ya giderek iki gün kalacak olan Başbakan Kretschmann Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüşecek. Daha sonra İstanbul'a geçerek merkezi Baden Württemberg'de olan Alman şirketi FESTO'nun Türkiye'deki tesisini gezecek.İstanbul Patriği ile görüşüp, Almanya'dan Türkiye'ye geri dönen Türklerle biraraya gelecek. Ankara ile İstanbul'da düzenlenen Yüksek Okul Günleri ziyaret edilip bu etkinlikte Baden-Württemberg evsahipliği yapacak.

İŞBİRLİĞİ ALANLARI
Baden-Württemberg ile Türkiye arasındaki ekonomik ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesi, Türkiye'nin Avrupa'daki rolü, enerji politikası, göç ve uyum konularının görüşüleceği gezide ekonomi, bilim ve kültür camiasından kişilerle görüşmeler yapılıp, ikili ilişkiler değerlendirip, yeni işbirliği alanları belirlenecek.

AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUZ
Türkiye'ye yapacağı geziyle ilgili açıklamada bulunan Başbakan Kretschman Türklerin Baden-Württemberg'deki kültürel ve dini çeşitliliğe, refaha değerli katkılar sağladığını bilertti.

"Baden-Württemberg ve Türkiye arasındaki ilişkiyi güçlendirmek istiyoruz. Türkiye bizim için ekonomi ve bilim alanında önemli bir partner. Ziyaretin diğer amacı da Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne şu ana kadar askıda kalan katılma sürecinin desteklenmesi. Türkiye'nin üyelik için ekonomik ve siyasi kriterleri yerine getirdiğine ve Avrupa Birliği Ailesi'nin vazgeçilmez bir üyesi olması gerektiğine kesinlikle inanıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!