‘Kremlin’i bombalamak tamamen yasal’

Güncelleme Tarihi:

‘Kremlin’i bombalamak tamamen yasal’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2023 12:15

Askeri uzman Alman Prof. Carlo Masala, Ukrayna’da savaşı başlatan Rusya’ya dönük saldırı ve bombalamaların uluslararası hukuk açısından yasal olduğunu söyledi. Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en korkunç saldırıların beklendiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

UKRAYNA’da savaşı başlatan ve 15 aydır da sürdüren Rusya’ya dönük saldırıların ve bombalamaların uluslararası hukuka göre yasal olduğu görüşü vurgulandı. Alman televizyonları devlet kanalı ZDF’te Maybrit Illner’in kendi adı altında sunduğu açık oturuma katılan askeri uzman Alman Profesör Carlo Masala, “Kremlin’i bombalamak tamamen yasal” görüşünü savundu. Baştan beri Rusya’nın yanında yer alan Sol Parti Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Amira Mohamed Ali, Ukrayna’nın Rus sınırları içine girmesinin ve saldırılarda savaşın başlamasıyla ilişkisi olmayan insanların da yaşamını yitirmesinin ‘sorun’ olduğunu söylemesi üzerine devreye giren Prof. Masala, “Karşı tarafın topraklarındaki askeri üslerine saldırılar uluslararası hukuka göre tamamen yasaldır. Hatta bazı uluslararası hukukçulara göre savaşı Kremlin yönlendirdiği için Kremlin’e saldırı bile uluslararası hukuka uygundur” açıklamasında bulundu.

‘Kremlin’i bombalamak tamamen yasal’
DAHA ÇOK SÜRECEK
Açık oturuma videokonferans yöntemiyle evinden katılan Almanya’nın eski Dışişleri Bakanı ve SPD Federal Meclis milletvekili Sigmar Gabriel, bu savaşın daha uzun süre devam etmesi ve daha çok insanın yaşamını yitirmesi tedirginliği yaşadığını söyledi. “Muhtemelen bizi İkinci Dünya Savaşı’ndan beri en korkunç saldırılar bekliyor” diyen Gabriel, “Ukrayna’da şimdiye kadar gördüğümüz o korkunç görüntülerden daha beterlerini de göreceğiz. Ben bunun daha uzun süre devam etmesinden kokuyorum. Bu saldırılarda Ukrayna tarafında en az 30-40 bin kişi yaşamını yitirecektir. Bir o kadar da Rusya tarafında” görüşünü de savundu. Bu gelişmelerin korkunç olduğunun altını çizen SPD’li politikacı, “İki taraf da savaşı sürdürmek istiyor. O nedenle bunun nasıl sonlandırabileceğini de bilmiyorum. Ukrayna kesinlikle pes etmeyecektir” dedi. FDP’li savunma politikası uzmanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, Gabriel’in iki tarafın da savaşı bitirmek istemediği yaklaşımına itiraz ederek, “Ukrayna savaşın bir an önce sona ermesini istemektedir. Çünkü Ukrayna halkı katlediliyor. Vladimir Putin bugün askerlerini geri çekse savaş hemen biter” açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!