Kraliçenin Türk doktorundan grip uyarıları

Güncelleme Tarihi:

Kraliçenin Türk doktorundan grip uyarıları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 16:54

Londra'da yaşayan Dr. Teoman Sırrı, İngiltere’de görülen “domuz gribi” salgınına karşı uyarıda bulundu. Dr. Sırrı, “Japon usulü selamlaşın” dedi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Kraliçesi II. Elizabeth’den ödüllü Dr. Teoman Sırrı, domuz gribi ve grip salgınına karşı uyarıda bulundu ve “Gribi ciddiye alın, paniğe kapılmayın. Öpüşmeyin, soğuktan korunun, iyi beslenin ve iyi giyinin” dedi. Geçen yıl domuz gribi konusunun abartıldığını belirten Dr. Teoman Sırrı, normal gripten ölenlerin sayısının, domuz gribinden ölenlere göre binlerce defa daha fazla olduğunu savundu.

İngiltere’de 1990’lardaki grip salgınında bir kış döneminde 15.000 kişinin bu hastalıktan öldüğüne işaret eden Dr. Sırrı, “Domuz gribinin riski çok azdır. Buna rağmen gereksiz yere büyütülmüş, tartışılmış, halkta panik oluşturulmuştur. Virüsün ilacı yoktur, aşısı vardır. Onu da belirtiler çıktığında 48 saat için yaptırırsanız, etkisi görülür, belirtilerini azaltır ” dedi.

Kanser, diyabetik, kalp, AIDS gibi kronik veya terminal hastalığı olanlar, çocuklar, yaşlılar, hamilelerin risk grubunu oluşturduğunu belirten Dr. Sırrı uyarılarını, “Hastalığınızı, gribinizi ciddiye alın. Risk guruplarındakiler özellikle dikkatli olsun. Japonlar gibi eğilerek selamlaşılması en doğrusu” sözleriyle tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!