Kraliçe’nin cenaze töreniyle ilgili ilginç detay!.. Tabutu taşıyacak atlara...

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe’nin cenaze töreniyle ilgili ilginç detay.. Tabutu taşıyacak atlara...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2022 11:34

Kraliçe 2. Elizabeth’in tabutunun Westminster Hall’a taşınacağı geçit töreninde yer alacak atlar, özel olarak ağlama ve kalabalık eğitiminden geçirildi.

Haberin Devamı

KRALİÇE 2. Elizabeth’in tabutu, atların çekeceği bir top arabasıyla Buckingham Sarayı’ndan, pazartesi günkü cenazeye kadar kalacağı Westminster Hall’a götürülecek. Ancak bu güzergâh üzerinde büyük kalabalıkların oluşması bekleniyor. Top arabasını çekecek Kral’ın Atlı Topçu Birliği’nden Çavuş Tom Jenks, atların cenaze için özel bir eğitimden geçirildiğini açıkladı. Jenks “Yüksek seslere, kalabalıklara, bayraklara, ağlayan insanlara ve hatta yüksek sesle çalınan davullara ve saldırgan gürültülere maruz bırakıldılar” dedi. Atların, bu duruma alışması için ağlama taklidi yapan, önlerine çiçekler ve bayraklar atan askerler tarafından eğitime tabi tutuldukları belirtildi.

Kraliçe’nin cenaze töreniyle ilgili ilginç detay.. Tabutu taşıyacak atlara...

Haberin Devamı

38 DAKİKALIK YÜRÜYÜŞ
Çavuş Jenks, atların eğitiminde başlıca zorluğun ise yavaş tempoda gitmeye alıştırılmaları olduğunu belirtti. Geçitte, eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’ın cenazesinde de görev alan 18 yaşındaki tecrübeli at Cassius’un da bulunduğu ifade edildi. Çavuş Jenks, “Cassius bu geçit töreninden sonra emekliye ayrılacak. Özellikle görevde tutmadık ama onun yerini alabilecek bir at yetişmeden emekliye ayıramazdık” diye konuştu. Kraliçe’nin İskoçya’dan Londra’ya getirilen cenazesi dün geceyi Buckingham Sarayı’nda geçirdi. Buradan da katafalkta halkın ziyaretine açılacağı Westminster Hall’a götürülecek. Tören geçidi 38 dakika sürecek. Kral 3. Charles, Kraliyet Ailesi’nin üyeleri, Kraliçe ve Kral’ın üst düzey görevlilerinin tabutun arkasında yürümesi bekleniyor. Kraliçe’nin cenazesi, Windsor Kalesi’ndeki Kral 6. George Anıt Şapeli’nde babası ve annesinin yanında toprağa verilecek.
İngiltere Başbakanlık ofisi, “Kraliçe 2. Elizabeth’in yasını tutmak, yaşamı ve bıraktığı mirası düşünmek” amacıyla ülke çapında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı. Saygı duruşu etkinliği, cenaze töreninden bir gün önce, 18 Eylül Pazar günü saat 20.00’de gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!