Kraliçe tabloyu beğenmeyince...

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe tabloyu beğenmeyince...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 10:54

İngiltere Kraliçesi Elizabeth Almanya’ya yaptığı dört günlük resmi ziyaret şerefine kendisine Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından hediye edilen tabloyu beğenmedi.

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth’i henüz küçük bir kızken babası Kral VI. George ile birlikte ata binerken gösteren, ancak gerçekçi olmayan bir renk skalasına sahip olan tablo Berlinli sanatçı Nicole Leidenfrost tarafından yapılmıştı.

Kraliçe Elizabeth tabloyu kısa bir süre inceledikten sonra resimdeki küçük kızın bindiği atın mavi renkte olmasına dikkat çekti ve “Bir atı boyamak için komik bir renk” dedi.

Daha sonra Almanya Cumhurbaşkanı’na tablodaki adamın babası Kral George olup olmadığını soran Kraliçe olumlu yanıt alınca “Onu tanıyamadım” dedi.

İngiliz basını da Kraliçe’ye hediye edilen tabloyu aşağılamaktan geri kalmadı hatta Daily Express gazetesi “Hediye edilen tablonun bir çocuk tarafından yapılmış gibi göründüğünü” söyledi.

Cumhurbaşkanı Gauck, Kraliçe’nin eşi Prens Phillip’e 18. Yüzyıl’dan kalma bir Avrupa haritası hediye etti.

Kraliçe Elizabeth ve Prens Phillip ise Gauck’a 19. Yüzyılda yaşayan Alman prensi Hermann von Puckler-Muskau’nun mektuplarını içeren dört cilt hediye etti.

Kraliçe tabloyu beğenmeyince...

BAKMADAN GEÇME!