Kosova’dan birlik ve beraberlik mesajı verdi

Güncelleme Tarihi:

Kosova’dan birlik ve beraberlik mesajı verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2023 11:33

İki günlük Kosova temasları çerçevesinde Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Merkezi’nde Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanlığı Balkanlar İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi İlhan Saygılı, birlik mesajı verdi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun selamını getirdiğini söyleyen Büyükelçi Saygılı, Kosova’da eylül ayında yapılacak nüfus sayımının Türk toplumu açısından önemli olduğunu vurguladı. Kosova’da yaşayan Türkler arasında bölünmelere yönelik bir lüksün olmadığını ifade eden Saygılı, eylül ayında gerçekleşecek olan nüfus sayımı öncesi sıkı bir şekilde çalışılması gerektiğini söyledi. Türkiye’de eğitim görmek isteyen öğrencilerle ilgili de konuşan yapan Saygılı, öğrencilerin daha uygun ücretler karşılığında eğitim almaları için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. Saygılı, Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman Kosova halkının yanında olacaklarını söyledi. KDTP Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka da bugüne kadar verilen desteklerden dolayı Türkiye Cumhuriyeti devletine teşekkür etti.
KDTP Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, KDTP milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, Kosova Büyükelçisi Tunç Angılı, Prizren Başkonsolosu Celal Doğan ile Türk dernek başkanları katıldı.

Haberin Devamı

Kosova’dan birlik ve beraberlik mesajı verdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!