Kosova’da Çanakkale Zaferi kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Kosova’da Çanakkale Zaferi kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 11:48

Kosova’nın Prizren şehrinde, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108'inci yılı nedeniyle tören düzenlendi. Türk askerinin konuşlu olduğu Prizren’deki Sultan Murat Kışlası’ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Haberin Devamı

KOSOVA Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka, KDTP milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, T.C Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, T.C Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Recai Yılmaz, YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz ile TİKA Kosova Koordinatörü Cihan Dinçer ile çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Recai Yılmaz günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı. T.C Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı da Kosova’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin bu denli coşkuyla kutlanması kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Bakan Fikrim Damka da Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin her zaman güçlü olduğunu ifade etti. Törende 6 Şubat tarihinde Türkiye’de yaşanan depremzedeler de unutulmadı. Depremde hayatlarını kaybedenler için hazırlanan slayt gösterisi davetlileri duygulandırdı. Törende ayrıca resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Tören Kosovalı öğrencilerin okudukları şiirler ve folklor gösterileriyle sona erdi.

Kosova’da Çanakkale Zaferi kutlamaları
ÇANAKKALE DESTANI OYUNU YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Diğer yandan Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı’nın katkılarıyla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tiyatro gösterisi düzenledi. Art tiyatrosu tarafından düzenlenen oyunun galasına, KDTP Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, T.C. Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Recai Yılmaz, KDTP milletvekili Enis Kervan, Kosova Tika Koordinatörü Cihan Dinçer, Kosova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ramazan Yılmaz, T.C. Priştine Eğitim Müşaviri Şerafettin Turan, Maarif Okulları Prizren Şubesi Müdürü İbrahim Bucak, dernek temsilcileri ve seyirciler katıldı.
Kosova’da Çanakkale Zaferi kutlamaları

BAKMADAN GEÇME!