Kosova’da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kosova’da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2023 09:47

15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin 7’nci yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova’daki Prizren Başkonsolosluğu’nda darbe girişimi gecesine ait fotoğrafların yer aldığı resim sergisi açıldı.

Haberin Devamı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında Prizren Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen sergide Anadolu Ajansı’na ve gazeteci Enis Tabak’a ait fotoğraflar yaklaşık bir hafta sergilenecek. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinliğin gerçekleşeceğini söyledi. Büyükelçilikte anma töreninin yanı sıra Prizren ve Mamuşa’daki camilerde mevlitlerin okunacağını belirten Doğan, şunları söyledi:

Kosova’da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı
Prizren Başkonsolosu Celal Doğan

“FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz sadece yurtiçi değil yurtdışında da sürmektedir. FETÖ terör örgütünün maalesef yurtdışında paravan örgütleri aktif faaliyet göstermektedir. Eğitim kuruluşları, sağlık kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yardım kuruluşları kisvesi adı altında çalışıyorlar. Maalesef dostlarımızdan, kardeş ve akraba olarak saydığımız ülkelerde dahi bu örgütün faaliyetlerini görüyoruz. Kosova da bunlardan birisi çünkü burada hâlâ FETÖ okulları faaliyet göstermektedir. Bu çerçevede de biz tüm uluslararası kuruluşlara, tüm ülkelere FETÖ’yle topyekûn bir mücadele ve birlik içinde hareket edilmesini tavsiye ediyoruz.”
Etkinlikler kapsamında gazeteci Enis Tabak’ın arşivinden oluşan 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ait Kosova’daki destek görüntülerinden oluşan belgesel Prizren’deki Yunus Emre Enstitüsü’nde seyirciyle buluşacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!