Kosava savaşında zarar gören kadınlar için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Kosava savaşında zarar gören kadınlar için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 15:23

Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri'nin başında bulunduğu kadın milltevekileri forumu, Kosova genelinde Kosova Savaşında Şiddet Gören Kadınlar İçin Uluslararası Destek İstiyoruz imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Başbakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Tahiri, "İlk talebimiz son Kosova savaşında şiddet gören kadınlar için uluslararası destektir. İkincisi, BM Genel Sekreteri'ne Kosova savaşı sırasında kadınlara uygulanan şiddet için soruşturma başlatılması ile biran önce konuyla ilgili bir rapor yayınlanmasıdır. Üçüncüsü, bu şiddetin ve soykırımın sorumlularının bir an önce adaletin karşısına çıkarılmasıdır. Ve son olarak da savaşta şiddet görmüş kadınların haklarını savunacak tarafsız bir uluslararası adalet sisteminin kurulması talebimizdir" dedi.

Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar, kurulun imza standlarına akın etti. Vatandaşlar 7 gün boyunca değişik merkezlerde kurulan standlarda imza atabilecek.

Toplanacak olan imzalar Birleşmiş Milletlere gönderilecek. Savaşta Şiddet Gören Kadınlara Destek yönetim kurulu üyeleri, imza kampanyasına katkı sunmaları için halka çağrı yaptı. İmza kampanyasına, İngiltere Dışileri Bakanı William Hague ve sinema oyuncusu Angelina Jolie tarafından da destek geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!