Korona testi havaalanı ve sınırlarda zorunlu hale geliyor

Güncelleme Tarihi:

Korona testi havaalanı ve sınırlarda zorunlu hale geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2020 09:56

Almanya’da, havaalanları ve sınırlarda riskli ülkelerden dönen tatilcilere korono testi zorunlu hale geliyor. Uygulama gelecek haftadan itibaren başlayacak ve ücretsiz olacak. 

Haberin Devamı

ALMANYA korona vakalarının tatil sezonu sonrası artması tehlikesine karşı önlemler almaya başladı. Ülkede korona vakalarının artması üzerine alarma geçen Sağlık Bakanı Jens Spahn eyalet sağlık bakanlarıyla görüşmesinden sonra havaalanı ve sınırlarda test mecburiyeti getirileceğini açıkladı. Uygulamanın gelecek haftadan itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi. Uygulamaya göre riskli ülke ve bölgelerden dönen tatilciler havaalanı ve sınırlarda mecburi teste tabi tutulacak. Alman hükümeti Robert Koch Enstitüsü’yle birlikte riskli bölge ve ülke listesi hazırlayacak. Riskli bölge tanımında son 7 günde 100 bin nüfus başına 50 koronavirüs vakası kriter olarak alınacak.

‘ENFEKSİYON ZİNCİRİNİ ÖNLEMELİYİZ’
Federal Sağlık Bakanı Spahn uygulamanın sadece havaalanlarıyla sınırlı kalmayacağını, arabayla Balkan ülkeleri ve Türkiye’ye aile ziyaretine giden tatilcilerin de sınırda test edileceğini vurguladı. Bakan Spahn testin sadece riskli bölge ve ülkelerden gelenlere mecbur tutulacağını, bunun enfeksiyon yasasıyla örtüştüğünü ve ücretsiz olacağını kaydetti. Riskli sayılmayan İspanya, Fransa gibi ülkelerden gelenlere test zorunluluğunun önünde hukuksal engeller bulunduğunu söyleyen Spahn, bu ülkelerin teste tabi tutulmayacağını vurguladı. Almanya’da hafta sonundan beri havaalanlarında gönüllü test uygulaması başladı. Sağlık Bakanı Jens Spahn, “Biz tatilcilerin dönüşte farkında olmadan virüsü başkalarına bulaştırmalarını ve enfeksiyon zinciri oluşturmalarını önlemeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

TABİPLER BİRLİĞİ KARŞI ÇIKTI
Almanya Tabipler Birliği ise zorunlu test uygulamasını doğru bulmadığını açıkladı. Tabipler Birliği Başkanı Ute Teichert bir testle koronavirüsün doğru tespit edilemeyeceğine işaret etti ve tam tersine bunun insanlarda yanlış güven ve dikkatsizliğe yol açacağını belirtti. Ayrıca Frankfurt Havaalanı’nda yapılan testlerde pozitif çıkan hastaların yüzde 80’inin riskli ülkelerden değil, risksiz ilan edilen ülkelerden geldiği belirlendi. Sağlık Bakanı Spahn, Türkiye riskli ilan edilirken, en çok korona vakalarının geldiği Fransa gibi ülkeler AB üyesi ve dost ülke oldukları için risksiz ülke kapsamına alındığı eleştirilerini reddetti. Spahn vakaların yükselmesi durumunda risksiz ülkeleri de riskli ülkeler listesine alabileceklerini söyledi ve buna örnek olarak Lüksemburg’u gösterdi. Almanya, Lüksemburg’u önce risksiz ülke kapsamına aldı. Ancak vakaların artması üzerine daha sonra tekrar riskli ülke listesine dahil etti.

BAKMADAN GEÇME!