Korkulan oldu

Güncelleme Tarihi:

Korkulan oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 13:26

Almanya’da Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’in “Aşırısağcılarla kökten dinciler çatışabilir” uyarısı gerçek oldu. Aşırısağcı parti Pro NRW yandaşları ile Selefiler, Düsseldorf’ta çatıştı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Solingen kentinde Hz. Muhammed karikatürleriyle İslam karşıtı gösteri düzenleyen aşırı sağcı Pro NRW sempatizanlarına Selefiler saldırdı. Polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında toplanan aşırı sağcı gruptan birileri, İslam dünyasını ayağa kaldıran karikatürü açınca, radikal eğilimleriyle tanınan ve çoğunluğunu Araplarla İslam’a geçen Almanların oluşturduğu Selefiler galeyana geldi.

Polis barikatı altındaki gruba saldıran Selefi gençler, barikatı aşamayınca beraberlerinde getirdikleri taşları attı. Bunun üzerine polis Selefilere müdahale etti. Çok sayıda genç gözaltına alındı. Taşlı sopalı saldırıda 15 kadar grup üyesi ile iki polisin yaralandığı ve 30 protestocunun gözaltına alındığı bildirildi.

Karikatürist mesafe koydu
Bu arada Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard, aşırı sağcı Pro NRW’nin düzenleyeceği İslam karşıtı yarışmaya katılmayacağını duyurdu.

Sözde Hz. Muhammed’i betimleyen karikatürleri nedeniyle eleştirilere hedef olan Westergaard, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nde düzenlenecek yarışmaya herhangi bir siyasi parti veya siyasi hareket ile adının anılmasını istemediği gerekçesiyle reddettiğini söyledi. Westergaard ayrıca Danimarka Gazeteciler Birliği’ne isminin ayrımcı tutumları olan partiler tarafından kullanılmasını önlemek üzere başvurduğunu belirtti.

Friedrich uyarmıştı

FEDERAL İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, NRW Eyaleti’nde sivrilen siyasi kamplaşmadan endişe duyduğunu dile getirmişti. NRW’de aşırı sağcı Pro NRW ile kökten dinci Selefiler arasında çatışma yaşanabileceği belirten Friedrich’in Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamalar, 30 Nisan - 1 Mayıs tarihli Hürriyet’te de yer almıştı. Özellikle Selefiler’in gözlem altında tutulmaları gerektiğine işaret eden bakan, bunun kamu güvenliği için tehdit oluşturduğunu söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!