‘Köprüleri güçlendirmek istiyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Köprüleri güçlendirmek istiyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 12:53

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Almanya Temsilcisi Kemal Şahin, Berlin’de Türkiye kökenli iş insanlarıyla yaptığı toplantıda hedeflerinin Türkiye ile Almanya arasında başta ekonomi olmak üzere her alanda köprüleri güçlendirmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türk-Alman İşverenler Birliği’nin (TDU) Berlin’deki merkezinde DTİK’in ‘Tanışma ve Yol Haritası Belirleme’ adı altında yaptığı etkinliğe, Berlin başta olmak üzere Almanya’nın çeşitli kesimlerinden çok sayıda Türk iş insanı katıldı. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı ile Berlin Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mehmet Sefa Saral da etkinliğe katıldı. Şahin, Türkiye’de DTİK’in kurucuları arasında Almanya ve başka Avrupa ülkelerinden giden Türkiye kökenli iş insanlarının da bulunduğunu hatırlattı. Avrupa’daki Türk iş insanlarının öncülerinden olan ve 1980’li yılların başında Almanya’nın Aachen kentinde ticarete atılan, daha sonraki yıllarda hem Avrupa’da hem de Türkiye’de yatırımlar yaparak şu anda 10 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Şahin, hep birlikte el ele vererek Almanya ve Avrupa ile Türkiye arasındaki köprüleri güçlendireceklerini vurguladı. Almanya’da 100 binin üzerinde Türkiye kökenli girişimci olduğunu hatırlatan Şahin, şunları söyledi:

‘Köprüleri güçlendirmek istiyoruz’

‘YATIRIMLARI DESTEKLEMEK İSTİYORUZ’
“Biz bu potansiyeli çok iyi değerlendirmeliyiz. DTİK olarak bu potansiyeli bir araya getirip Türkiye’nin girişimci gücünü artırmak istiyoruz. Almanya ve diğer Avrupa ülkeleriyle başta ekonomi olmak üzere her alanda ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Gençlere örnek olup onların da atılım yapmalarına katkıda bulunmak istiyoruz. Hem Türkiye’de hem de buralarda Türkiye kökenli girişimcilerin yatırım yapmalarını desteklemek istiyoruz. Sizlerin burada güçlenmesi demek hem Almanya’nın hem de Türkiye’nin güçlenmesi demektir. Buradaki iş insanlarımızın güçlenmesi, Almanya’daki Türk toplumunun da gücünü artıracaktır. Burada dostlukların artırılması Türkiye’yi ziyaret edecek Almanların sayısını da artıracaktır.”

Haberin Devamı

‘BENZER GURURLARI YAŞATMALIYIZ’
Kuzey Ren Vestfalya’nın (KRV) 5 kentinde toplantı yapıp temsilcilerini belirlediklerini anlatan Şahin, benzer toplantıları düzenlemeyi önümüzdeki dönemlerde sürdüreceklerini, DTİK Almanya’nın Berlin Temsilcisi olarak TV Berlin yöneticisi Dursun Yiğit’in görevlendirildiğini söyledi.
Bir dönemler Düsseldorf merkezli Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği’nin (ATİAD) başkanlığını da yapan Kemal Şahin, Ankara’ya yaptıkları bir ziyaret sırasında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kendilerine “Anadolu’da eli saban tutan işçilerimizin çocuklarını bugün burada patron olarak görmek mutluluk ve gurur verici bir olgu” dediğini hatırlatarak, “Benzer gururları yaşatmayı sürdürmeliyiz” açıklamasında bulundu.

‘Köprüleri güçlendirmek istiyoruz’

Başkonsolos İlker Okan Şanlı

‘KATKIYA HAZIRIZ’
Başkonsolos İlker Okan Şanlı da Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünyanın neresinde olursa olsun insanlarının yanında olduğunun altını çizdi. Şanlı, “Türk dünyası ne kadar güçlü olursa, Türk diasporası da o kadar güçlü olur. Biz ülkemizin temsilcisi olarak buradaki insanlarımıza daha önceki dönemlerde olduğu bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırız ve bunu sürdüreceğiz. Biz her zaman diyaloğa açığız” dedi.
‘Köprüleri güçlendirmek istiyoruz’


 

 

BAKMADAN GEÇME!