Konut krizinde flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Konut krizinde flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 10:54

Esenyurt’ta teslim edilmeyen onbinlerce konut için Bakanlık devreye giriyor.

Haberin Devamı

Esenyurt Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve firmaların yaptıkları açıklamalarla daha da karmaşıklaşan sorun ile ilgili Bakan Erdoğan Bayraktar, “Şu anda o bölgeyi inceliyoruz. Olayın teknik ve hukuki boyutuna bakıyoruz. Sorunun çözümüne yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bakanlığımıza belediyelerden gelen herhangi bir müracaat yok. Genellikle vatandaşlar bize başvuruyor. Bizde onlara yardımcı olmak için çalışmalarımız başladık”açıklaması yaptı.

SORUN 2 YILDAN BU YANA SÜRÜYOR

İstanbul’un yeni cazibe bölgesi olarak adı gündeme gelen Esenyurt’ta son 2 yıldan bu yana tam bir ‘konut krizi’ yaşanıyor. Binlerce aile evlerine kavuşmayı umuyor. Kimi daire sahipleri bir yandan banka kredilerini ödemeye devam ederken, aynı zamanda kira ödemeyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

Mağdur edildiklerini söyleyen çok sayıda kişi, durumun kendileri açısından dayanılmaz boyuta eriştiği vurgusu yapıyor

ONLARCA FİRMA BENZER DURUMDA
Bölgede en çok daire satışı yapan firma Fi Yapı. Şirketin üç büyük projesinde daire bekleyenlerin sayısı 5 bine yakın. Ukra İnşaat’ın ise teslim etmesi gereken 2 bin 600’e yakın daire bulunuyor. Her iki firma da geçtiğimiz aylarda iflas erteleme talebinde bulundu ve mahkemeden tedbir kararı aldırmıştı. İmar soruruna takılan firmalar arasında Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Özyurtlar İnşaat, Uluhan Grup gibi binlerce konut üreten firmalar bulunuyor. Anılan firmalardan bazılarının, mali sıkıntılar içinde oldukları da ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!