Komşu sallandı Edirne sokakta yattı

Güncelleme Tarihi:

Komşu sallandı Edirne sokakta yattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 11:00

KUZEYBATI komşumuz Bulgaristan dün yakın tarihinin en büyük depremlerinden biri ile sallandı.

Haberin Devamı

Merkez üssü Başkent Sofya’nın 30 kilometre güneybatısında meydana gelen deprem, ülkenin büyük bölümünde olduğu kadar Türkiye, Yunanistan ve Makedonya’da da hissedildi. Gece 03.00’te meydana gelen deprem ve takip eden 20 kadar artçı sarsıntı ülkede büyük paniğe yol açtı, büyük kentlerde binlerce insan kendini dışarı attı ve geceyi parklarda geçirdi. Ancak depremde herhangi bir can kaybı olmaması sevindirdi.

Depremin merkezinde bulunan 80 bin kişilik Pernik kasabasında olağanüstü hal ilan edildi. Kasabaya yüzlerce polis, itfaiyeci ve ambulans sevk edildi. Ancak İçişleri Bakanı Svetan Svetanov yapılan incelemelerde birkaç bacanın devrilmesi, birkaç çatının çökmesi ve duvar yarıkları dışında büyük çaplı hasar tespit edilmediğini bildirdi. Yine de Bulgaristan radyosu halka, zarar görmüş olabilecek yapılardan uzak durması ve geceyi dışarda geçirmesi uyarısında bulundu.

Nükleer tehlike yok
Depremin ülkenin en büyük nükleer santrallerinden biri olan Kozloduy’un sadece 200 kilometre ötesinde gerçekleşmesi endişe yarattı. Ancak santralda yapılan incelemede herhangi bir hasar tespit edilmedi. Pernik yakınlarındaki Studena Barajı’nda da hasar oluşmadı.

Parkta sabahladılar
BULGARİSTAN’ın başkenti Sofya’da dün sabaha karşı 03.00 sıralarında meydana gelen 6.4 şiddetindeki deprem Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da da hissedildi. Edirne ve Kırklareli’nde halk sokağa döküldü. Sarsıntıyla uykularından uyanan birçok kişi, güneş doğana kadar evlerine giremedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!