Köln'de beş katlı bina çöktü

Güncelleme Tarihi:

Kölnde beş katlı bina çöktü
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2009 09:49

Belediye arşivi olarak kullanılan beş katlı bina dün saat 15.00 sıralarında çöktü. Binada bulunan 15 kadar görevliden ölen ya da yaralanın olmadığı, yan binada oturan bir çiftin ise arandığı belirtildi. Yoldan geçen yayalardan yaralı ya da enkaz altında kalanların olabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kentinde dün saat 15.00 sıralarında beş katlı bina çöktü. Belediye arşivi olarak kullanılan binada 15 kadar personelin çalıştığı öğrenilirken ölü ya da yaralı sayısı hakkında bir açıklama yapılmadı. Polis, binanın çevresini sararak olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Görgü tanıkları büyük bir gürültüyle binanın birdenbire çöktüğünü ve etrafın toz bulutlarıyla kaplandığını söylediler. Enkazın altında çok sayıda park halindeki araç kaldı.

İKİ KAYIP


Yetkililer yaptıkları açıklamada, binada çalışanların ilk sarsıntı sonucu çıkarıldıklarını, yan binadaki komşuların da evlerini boşaltmalarının sağlandığını belirttiler. Çöken binanın sağ ve solundaki binaların da bir kısmının yıkıldığı gözlendi. Yıkılan yan binadaki bir çiftten haber alınamadığı kaydedildi. Çöken binanın bitişiğindeki diğer binanın da tamamen boşaltıldığını, zemin kattaki fırının da aynı şekilde sarsıntılar sırasında boşaltıldığını belirttiler. Diğer binalardaki olası çöküş tehlikelerine karşın bu binalar da boşaltıldı.

METRO KAZISI YAPILIYORDU

Binanın çöküş nedeni henüz belirlenemezken, çevrede bir süredir devam eden metro inşaatı nedeniyle sarsıntılar yaşandığı belirtildi. Binanın metro kazısı nedeniyle çökmüş olabileceği belirtildi. İtfaiye ve polis, araştırmalarına devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!