Köln mobilya fuarı başladı

Güncelleme Tarihi:

Köln mobilya fuarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 12:36

14 Ocak’ta kapılarını açan ve 18 Ocak Perşembe gününe kadar gezilebilecek IMM 2024 Uluslararası Mobilya Fuarı’na bu yıl yaklaşık 750 firma katılıyor. Deutz fuar merkezinin 8 salonunda şirketler en yeni ürünlerini sergiliyor.

Haberin Devamı

FUARIN bu yılki açılışı, ulaslararası hayvan hakları PETA üyelerinin protestolarıyla başladı. Eylemciler, özel olarak hazırladıkları kostüm ve taşıdıkları dövizlerde “Derimiz koltuk değil”, “Deri için acı çekiyoruz” sloganlarının yer aldığı pankartlar taşıdı. Mobilya sektöründe dernek istatistiklerine göre pandemi öncesi dönem yakalanmaya çalışılıyor. Geçen yıl taleplerde yüzde 10.7 düşüş olduğu belirtilirken, şirketlerin satış cirolarında da önceki dönemlere göre azalma gözlemleniyor. Salgın döneminde 16 haftaya kadar çıkan siparişlerin teslimat sürelerinin 2023’te dört ila altı haftaya düştüğü bildirildi. Ofis ve mağaza mobilyaları ile mutfak imalatçılarında yavaş yavaş artış görülürken, yatak guruplarında yüzde 13.9 düşüş tespit edildi. Avrupa’da yükselen faizle orantılı inşaat sektöründeki durgunluğun otomatik olarak mobilya sektörünü de olumsuz etkilediği bildiriliyor.

Köln mobilya fuarı başladı

KAHVERENGİ TONLAR TREND
Bu yıl fuarda koyu tonlar uzun zamandır olduğu gibi mutfakta moda. Siyah renkler, yine klasik ahşap, meşe, kestane ve cevizin ön planda kullanıldığı kahverengi tonlar trendde gözüküyor. Türkiye’nin mobilya ihracatçıları her yıl olduğu gibi hem milli katılım organizasyonuyla hem de global Türk markalarının bireysel katılımlarıyla ürünlerini Almanya’da sergiliyorlar. İstanbul’dan Kayseri’ye Bursa’dan İzmir’e kadar ihracatçı şirketler bu yıl da Köln fuarına katıldılar. Fuara katılan Türk şirketlerini Düsseldorf Ticaret Ataşeliği stantlarında ziyaret etti.
Köln mobilya fuarı başladı

GERİ DÖNÜŞLERDEN MEMNUNUZ
Tolga Kaya / Kelebek Mobilya Genel Müdürü): Türkiye’nin köklü şirketlerindeniz. Köln mobilya fuarına uzun zamandır katılıyoruz. Geçen yılın haziran ayında yapılan fuara da katıldık ve geri dönüşlerden memnunuz. Avrupa ağırlıklı ihracatımız var. Önümüzdeki günlerde Krefeld’de yeni şubemizi açacağız.
Köln mobilya fuarı başladı

GENİŞ MÜŞTERİ AĞI İÇİN BURADAYIZ
Ali Özbek / GLM Sofa Mobilya: Kayseri merkezli şirketiz. Ürünlerimizin yaklaşık tamamını ihracat yapıyoruz. Bu Köln’e ilk katılımımız. Ağırlıklı olarak mekanizmalı oturma grupları üretiyoruz. Tabii ki daha da geniş müşteri ağına ulaşmak için buradayız.
Köln mobilya fuarı başladı

DÖNÜŞTE BELLİ OLACAK
Mehtap Aktan / Alpara: Baba mesleğinin ikinci kuşak kadın girişimcisiyim. İzmir Karabağlar üretim üssümüz. Ağırlıklı Avrupa ülkeleri olmak üzere ürünlerimizin çoğu ihracat yapılıyor. Tabii buraya tüm girişimciler gibi yeni müşteri bulma amacıyla katıldık. Fuarın verimli olup olmadığı dönüşte belli olacak.
Köln mobilya fuarı başladı





BAKMADAN GEÇME!