Köln Hırdavat Fuarı’na Türk çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Köln Hırdavat Fuarı’na Türk çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 18:01

Almanya’nın Köln kentinde Uluslararası Hırdavat Fuarı (Internationale Eisenwarenmesse) kapılarını açtı.

Haberin Devamı

İKİ yılda bir yapılan fuar sektöründe dünyanın en büyüklerinden biri. Köln Deutz Fuar merkezine 165 bin metrekare alana kurulan Hırdavat Fuarı’na bu yıl dünyadan 3 bin 200 şirket katılıyor. Uluslararası Hırdavat Fuarı yeni ürün teknolojilerin tanıtılması için önemli küresel platformlardan biri olarak gösteriliyor. Türkiye'den, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri’nin (İMMİB) bir alt kuruluşu olan Meridyen Uluslararası Fuarcılık aracılığıyla yaklaşık 90 şirket fuara iştirak etti.

Köln Hırdavat Fuarı’na Türk çıkarması

METE GÜNGÖRDÜ (Meridyen Uluslararası Fuarcılık yöneticisi): “Köln Fuarı istediğimiz gibi çok başarılı geçiyor. Milli katılımla gelen müşterilerimiz memnun. Gayet iyi geçiyor insanlar yeni alıcılarla tanışıyor, zaten firmaların gelenlerin yüzde 90’ı kendilerini yeniliyor. Üstüne de katarak devam ediyoruz biz de memnunuz.”

Haberin Devamı

Köln Hırdavat Fuarı’na Türk çıkarması

ABDURRAHİM SUVAY (CALDİNİ CHEMICAL, şirket sahibi Gebze İstanbul): “Caldini Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi olarak Türkiye’deki üretim fabrikamız tam bir entegre tesisi, kendi bünyesinde tenekesini, kapağını, bidonunu, palete kadar üreten bir firmayız. Yaklaşık 100 kişi yanımızda çalışıyor. Yüzde 70 ihracatımız var. Avrupa lokasyonuna da açılmak için ve Avrupa’daki yapıyı oturtmak için burada bir yatırım yaptık. Üretim portföyümüzde bulunan çeşitlerden bahsedecek olursak madeni yağlar, gres yağları ve katkı grupları antifriz sprey boya yaklaşık 700 ürün üretiyoruz. Almanya’ya bir depo açtık buradan bütün Avrupa’ya malları dağıtmak için 32 yıllık firmayı satın aldık. Avrupa’daki yapılanmayı da buradaki tesisimizden yürütmeyi planlıyoruz.”

Köln Hırdavat Fuarı’na Türk çıkarması

Haberin Devamı

MÜNİR AKKATOĞLU (Şirket Yöneticisi): “Akkatoğlu inşaat teli, inşaat çivisi, galvanizli tellerin üretimi var, inşaat çivisi üretimimiz var, diğer malzemelerin inşaat demiri saç profil gibi malzemelerde satışımız var. İskenderun’da üretim yaptığımız fabrikamızın satışlarının yüzde 50’si ihracat yüzde 50’si iç piyasaya dönük.”

Köln Hırdavat Fuarı’na Türk çıkarması

EMRAH DİLMAÇ (KAR EL DEMİR): Bir önceki fuarda da vardık orada güzel geri dönüşler aldık, müşterilerimizden bu sene de bu adisyonda tekrar katılma kararı aldık. Fuar güzel başladı ilk gün pazar olması vesilesiyle biraz daha sakindi. Bugün ve yarın daha çok müşteri ağırlamayı bekliyoruz. Avrupa’ya dönük ihracatlarımızda tabi artış var bunu daha da sağlamlaştırmamayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da katılım sağladık ve aynı fuarın İtalya’daki versiyonuna da katılım sağlamaktayız. Geçtiğimiz edisyon da Bergama’da oluyor fuarda 2025 yılında yapılacak bir sonraki adisyonu orada da katılım sağlayacağız.”

Haberin Devamı

MUZAFFER CAN (BAŞ ZİNCİR İZMİR şirket yöneticisi): “Almanya Köln Fuarı’na ilk defa katılıyoruz. Azerbaycan’da İran’da, Çin’de fabrikalarımız mevcut Türkiye’de de üç noktada fabrikamız var. 75 yıllık bir şirketiz, dededen oğula, toruna geçen bir şirketiz. Yıllık yaklaşık 1000 ton üzerinde zincir imalatı yapıyoruz. 2 mm ile 76 mm arasında her türlü ölçü özellikle zincir imalatı yapıyoruz, bunun içerisinde kaldırma ekipmanları aksesuarlarının imalatını yapıyoruz. Çin’deki fabrikamızda yaklaşık 2 bin 287 kişi çalışıyor. Yüzde 70 de ihracat yapıyoruz. Doğuş grubunun en büyük tedarikçisiyiz, Türkiye’nin son köprülerini yapan şirketlerin tedarikçisiyiz.” 

Haberin Devamı

Köln Hırdavat Fuarı’na Türk çıkarması

AHMET ÖZTÜRK (GRAM BANT şirket yöneticisi): “Bizim yerimiz Bursa’da günlük 100 bin adet bant üretiyoruz. 25 kişi çalışıyor fabrikamızda, sadece teflon bant üretiyoruz. Üretimin çoğu Avrupa, Orta Doğu ülkeleri, Arabistan, Katar. Fuardan çok memnunuz. Firmamız üç yıllık ilk kez katıldık memnunuz.”

Köln Hırdavat Fuarı’na Türk çıkarması

Türkiye fuara toplamda 106 şirketle katılıyor. On binlerce katılımcı ve ziyaretçiyi ağırlayan Köln Hırdavat Fuarı, 3-6 Mart 2024 tarihlerinde sabah 09-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Köln Hırdavat Fuarı’na Türk çıkarması

BAKMADAN GEÇME!