Köln Deutz Camii cadde şenliğinde İslam’ı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Köln Deutz Camii cadde şenliğinde İslam’ı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 15:02

Korona sebebiyle uzun zamandır yapılamayan Köln Deutz geleneksel cadde şenliği geri döndü. Daha çok esnaf ve eğlence sektörünün ilgi gösterdiği etkinliğe Köln Deutz İslam Kültür Derneği de katkı sağladı. Derneğin üniversiteli gençleri, standa gelenlere eğitim kültür ve cami hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

DEUTZ Kültür Derneği Başkanı Selahattin Esenlik, “Mahallemizdeki bu geleneksel etkinlik bizim için bir fırsat. İki yıldır korona sebebiyle yapılamıyordu. Bölgedeki tek Türk derneği olmamız nedeniyle olsa gerek biz faaliyetlerimizi anlatma fırsatı bulsak da, onlar genelde İslam’la ilgili soruları bu yıl da sormaya devam ettiler” dedi.

Köln Deutz Camii cadde şenliğinde İslam’ı anlattı
İSLAM’I ANLATIYORUZ
Deutz Camii Gençlik Başkanı Osman Nalbant ise, “Bu gibi etkinlikleri bizler bir fırsat olarak görüyoruz. Kültür seviyesi yüksek elit bir yapı var Deutz’da. Medya etkisiyle oluşan kamuoyundaki sorulara muhatap oluyoruz. İşte malum İslam’ın kadına bakışı, oruç, İslam beldelerindeki savaşlar, cihad gibi kavramları soruyorlar. Bizler de stantta bulunan dini yayınları kaynak göstererek İslam’ı anlatıyor onlarla ortak paydada buluşuyoruz. Şu söylenebilir ki Almanların pek çoğunun İslam diye bildikleri şey bizim bildiğimizle aynı değil. İki gün süren etkinlik çok faydalı oldu. Güzel diyaloglar yaşadık. Kilise temsilcileri, çalışmalarımız olsun Ramazan’da komşularla yaptığımız iftara hem Mülheim hem Deutz Belediye Başkanları’nın katıldıklarını hep takip etmişler. Cadde şenliği bizim için çok güzel geçti, ilgi duyan herkesi derneğimize davet ettik” dedi.
Köln Deutz Camii cadde şenliğinde İslam’ı anlattı

BAKMADAN GEÇME!