Kolat'ın önerisine farklı tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Kolatın önerisine farklı tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 11:57

ATT Genel Başkanı Kenan Kolat'ın İslami dini bayramlardan bir gününün Almanya'da resmi tatil olarak ilan edilmesi yönündeki önerisine farklı tepkiler geldi. Alman Merkez Müslümanlar Konseyi Kenan Kolat'ın önerisini reddederken, Almanya Merkez Yahudi Konseyi de Yahudi dini bayramının resmi tatil olarak ilanının önerdi.

Haberin Devamı

Alman Merkez Müslümanlar Konseyi Genel Sekreteri Aiman Mazyek Müslümanlara ait bir bayram gününün Almanya'da hep birlikte kutlanabileceğini ancak, bunun resmi tatil olarak ilan edilmesine gerek olmadığını söyledi. Mazyek, Almanya'da Müslümanların daha çok “Kültürlerinin kabullenilmesi”ne ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Almanya'daki Protestan Konseyi Başkanı Wolfgang Huber, Almanya'da önceliğin Hıristiyan dini bayramlarında olduğunu belirtti. Protestan Kilisesi Papazı Frank Fotfried July de Müslümanların dini bayramlarını özgürce kutlamasından yana olduklarını ancak devlet kurumlarının buna dahil edilmemesi gerektiğini söyledi.

YAHUDİ CEMAATİ DESTEK VERDİ

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi de Yahudiler'in dini bayramının bir gününün tüm öğrenciler için resmi tatil olmasını istedi. Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Genel Sekreteri Stephan Kramer, Die Welt Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, tatil ilan edilecek günün öneminin bilincinde olunması için tüm öğrencilere tatil verilmesi gerektiğini belirterek, böyle bir günün Musevilikte "Kefaret Günü" olarak bilinen "Yom Kippur"un olabileceğini söyledi. Kramer, Kolat’ın, Müslümanların dini bayramlarından birinin ilk gününün resmi tatil olması düşüncesini de desteklediğini, bunun, toplumun diğer dinlere saygısını ve hoşgörüsünü göstereceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!