Köhler Millileri alkışladı

Güncelleme Tarihi:

Köhler Millileri alkışladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2008 12:11

Hırvatistan maçını eşi ile birlikte izleyen Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler heyecanlı dakikalar yaşadı. Köhler maç sonunda ise Millilerin zaferini alkışladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Cumhurbaşkanı Horst Köhler önceki akşam düzenlediği yaz şenliğinde futboldan da uzak kalamadı. Bellevu Sarayı'nın dev bahçesinde politik, ekonomik, sanat ve kültür çevrelerinin yanısıra çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcisinin de katıldığı yaz şenliğine ev sahipliği yapan Köhler Hürriyet'in Berlin temsilcisi Ahmet Külahçı ile de futbol muhabbeti yaptı.

Hırvatistan maçı öncesi Külahçı'nın "Hırvatistan ile Türk milli takımları karşı karşıya gelecek. Bu maçı kazanan Almanya'ya karşı oynayacak. Siz Almanya'ya karışı hangisinin oynamasını arzu edirdiniz?" sorusuna Köhler şu yanıtı verdi: "Şüphesiz iyi bir maç olacak. Benim bir tercihim yok. Olamazda. Kazanan takım bizim rakibimiz olacak".

ÇOK HEYECANLANDI

Daha sonra davetlilerle birlikte Türkiye - Hırvatistan maçını izleyen Horst Köhler ve eşi Eva Luise özellikle penaltı maçında çok heyecanlandılar. Penaltı atışlarının sonunda ise Köhler çifti Türkiye'nin başarısını alkışlayarak kutladı.


MERKEL: Mücadele şahane

Bu arada Almanya başbakanı Angela Merkel de bir ara Ahmet Külahçı'yı görünce "Sizin takım şahane bir mücadele verdi. Bu denli bir mücadeleye çok ender tanık oldum" diye konuştu. Merkel bu sözleriyle Türk Milli Takımı'nın Çek takımı karşısında aldığı başarıyı kastetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!