Koalisyonda vergi çatlağı

Güncelleme Tarihi:

Koalisyonda vergi çatlağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 10:13

Avusturya, Avrupa Birliği’nde en zengin ülkeler arasında. Yüzde 43.4 vergi oranıyla da en yüksek verginin olduğu ülkelerden biri. Ancak buna rağmen okullarda, üniversitelerde ve hastanelerde paraya ihtiyaç var.

Haberin Devamı

Avusturya’da Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile muhafazakar Halk Partisi (ÖVP) iktidarda. SPÖ, açığı kapatmak için bir milyon Euro’nun üzerinde serveti olanlardan yüzde 0.5 ile yüzde 1 arasında milyoner vergisi kesilmesini istiyor. ÖVP ise yeni vergiye karşı çıkıyor. SPÖ, “Eğer milyoner vergisi üzerinde uzlaşma sağlanmazsa, erken seçime gideriz” tehdidinde bulundu.
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı ve ÖVP Genel Başkanı Reinhold Mitterlehner ise uzlaşma sinyali verirken, ÖVP’li Maliye Bakanı Hans Jörg Schelling, yeni vergi yerine “Vergi reformu” diyerek yolu kapattı. Bakan Schelling, vergilerin yeterli olduğunu, ancak etkili kullanılmadığı görüşünden hareketle reform istiyor. Bakan, yeni vergi yasasının bu reformu erteleyeceğini savunuyor. Maliye Bakanı’na destek olarak ÖVP içinden “Taviz verilmesin” sesleri de giderek yükseliyor. Bu durumda ÖVP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı için uzlaşma imkanı görünmüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!