Klitschko ilk raund'da...

Güncelleme Tarihi:

Klitschko ilk raundda...
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2011 12:13

39 yaşındaki Klitschko, 2004 olimpiyat şampiyonu Solis'i nakavt ederek unvanını korudu.

Haberin Devamı

Ukraynalı boksör, Köln'deki Lanxess-Arena'da 19 bin kişinin izlediği 12 raundluk dövüşün ilk raundunda sert bir sağ ile Kübalı rakibini nakavt etti.

WBC kemerini kolayca koruyan Klitschko, profesyonel boks kariyerindeki 44'üncü maçında 42'nci galibiyetini (39'u nakavt) alırken, Solis 18'inci dövüşünde ilk kez kaybetti.
Klitschko ile yapacağı dövüş için 10 kilo veren 30 yaşındaki Solis, Ukraynalı boksörün Lennox Lewis'ten bu yana en ciddi rakibi olarak gösteriliyordu.

"Demiryumruk" lakabıyla anılan Klitschko, seyirciyi hayal kırıklığına uğratan maçtan sonra yaptığı açıklamada, "aslında kolay bir başlangıç olmadı. Solis bayağı hızlıydı ama benden ağır bir yumruk yedi. Daha uzun bir maç bekleyen herkesten özür dilerim" dedi.

Solis, Klitschko'nun yumruğuyla yere düştüğü anda dizinden sakatlandığı için maça devam edemediğini belirtti. Kübalı boksör, "şanssızlık ama böyle şeyler oluyor. Bu yenilginin etkisini üzerimden atmak için bayağı zamana ihtiyacım olacak çünkü kaybetmeye alışık değilim" dedi.

Ağırsıklet kategorisindeki dört kemerden ikisine Vitaly Klitschko'nun kardeşi Wladimir Klitschko (IBF ve WBO), diğerine İngiliz David Haye (WBO) sahip.

Wladimir Klitschko ile Haye Haziran veya Temmuz ayında karşı karşıya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!