KKTC'nin 26. yaşı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

KKTCnin 26. yaşı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 11:12

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 26. kuruluş yıl dönümü, Londra Temsilcisi Kemal Köprülü ve eşi Sevhal Köprülü’nün ev sahipliğinde, Hyatt Churchill Hotel salonunda düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Haberin Devamı

Resepsiyonda KKTC Turizm ve Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, Londra Büyükelçisi Yiğit- Bernev Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli ile çok sayıda Büyükelçilik ve Başkonsolosluk çalışanı, yerli ve yabancı yabancı konuk hazır bulundu. Davetliler kapıda, Bakan Hamza Ersan Saner, Temsilci Kemal- Sevhal Köprülü, Konsolos Serap Destegül tarafından karşılandı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Temsilci Köprülü, Cumhuriyetin 26 yılda çok uzun bir yol katettiğini ve büyük çabalarla bugünlere eriştiğini belirterek, “İngiltere’de yaşayan vatandaşlarımız, KKTC’nin ayrılmaz bir parçasıdır. Vatanımızla buradaki soydaşlarımız arasındaki mevcut bağları güçlendirmeli ve beraberliğimizi artırmalıyız. Bunların güçlenmesi, cumhuriyetimizi de güçlendirecektir” diyerek, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

AŞK VE GÜZELLİKLER ADASI
Köprülü’nün daveti üzerine kürsüye gelen KKTC Bakanı Saner , konuklara Başbakan Dr. Derviş Eroğlu’nun selam ve sevgilerini getirdiğini belirterek, 26. yıldönümünde Londra’da aralarında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. İngiltere’de yaşayan vatandaşlarının kendilerinin bir parçası olduğunu ve onları her zaman desteklediklerini belirten Bakan Saner, “ Bu her zaman belki kolay olmuyor. Bürokrasiden hepimiz şikayet ediyoruz. Hükümetimiz bunun etkilerini azaltmaya çalışıyor. Burada yaşayan vatandaşlarımız asla “gözden ırak, gönülden ırak” değiller. Tam tersine, aramızdaki mesafe onları daha çok özletip, sevdiriyor. Buraya WTM Dünya Turizm Fuarı için geldim. Turizmimiz önümüzdeki yıl, bu yıldan daha iyi olacak. Akrabalarımız İngiltere’de yaşıyor. Hepinizi Kıbrıs’a, “aşk ve güzellikler” adasına, güneş, denize davet ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!