Kızının ölümüne neden olan diyet haplarını satan Türk bir satıcı ile yüzleşti

Güncelleme Tarihi:

Kızının ölümüne neden olan diyet haplarını satan Türk bir satıcı ile yüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 12:26

21 yaşındaki kızı Eloise internetten satın aldığı diyet hapları nedeniyle Nisan ayında hayatını kaybeden İngiliz anne Fiona Perry, kızını öldüren dinitrophenol (DNP) haplarının satışını yapmaya devam eden Türk bir satıcı ile BBC kameraları önünde yüzleşti.

Haberin Devamı

Spor salonu sahibi olduğunu ve müşterileri için DNP satın almak istediğini iddia eden Perry, İstanbul’da bulunan satıcı Orhan Topçuer ile Skype üzerinden bir görüşme ayarladı. BBC muhabiri Jonathan Gibson da Perry’nin iş ortağı rolünü oynayarak görüşmede hazır bulundu.

51 yaşındaki Perry önce Topçuer ile ilaç fiyatları ile ilgili pazarlık yaptı sonra da ona “Bu ilaçları sattığın insanların ölmesinden korkmuyor musun?” diye sordu.

Topçuer bu soruya İngiltere’nin Shropshire kentinde yaşamını sürdüren kimya öğretmeni Perry’e “Ne yaptığını bilmeyen insanlar bu ilacı kullanmamalı” diyerek cevap verdi.

Bunun üzerine Gibson Topçuer’e “Burada Nisan ayında bu ilaçlar yüzünden yaşanan olayı duydun mu?” diye sordu. Topçuer olayı duyduğunu ancak ölen kişinin kimliğini bilmediğini dile getirdi.

Perry ise “O ölen benim kızımdı” dedi.

Büyük bir şok yaşayan Topçuer bu görüşmeden sonra ilacı satmaya devam etmek istemediğini söyledi ve bir çok kez Perry’den özür diledi.

Daha sonra yaşadıklarını BBC için değerlendiren Perry “Bu satıcı diğer bütün satıcılar gibi yaptığı şeyin yasadışı olduğunun farkında. Sadece yakalanma ihtimallerinin çok düşük olduğunu bildikleri için satışa devam ediyorlar” dedi.

Satıcının “pişmanlığını” görmenin kendisi için çok önemli olduğunu da belirten Perry “Onun pişmanlığını görmek gerçekten çok önemliydi. Sanki benimle yüzleşene dek yaptıklarının sonuçlarını hiç düşünmemiş gibiydi” dedi.

İngiliz basını Perry ile konuştuktan sonra Topçuer’in internet sitesinden DNP haplarını kaldırdığını açıkladı.

Perry’nin geçmişte Blumia hastalığı da geçirmiş olan kızı Eloise yanlışlıkla DNP haplarından aşırı dozda almış ve hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamamıştı. Eloise ölmeden kısa süre önce öğretmenlerinden birine bir mesaj göndermiş ve “Büyük bir hata yaptım. Sanırım öleceğim. Bu denli aptal olduğum için çok üzgünüm” yazmıştı.

Eloise’in ölümünün ardından onun hapları satın aldığı internet sitesi kapatılmış ve benzer hapları satan sitelerin nasıl engellenebileceği ile ilgili de tartışmalar başlamıştı.

Fiona Perry’nin Topçuer ile yüzleştiği anlar bu akşam İngiltere saatiyle 7:30’da BBC Inside Out West Midlands isimli programda yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!