Kişiye özel VIP tur

Güncelleme Tarihi:

Kişiye özel VIP tur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2009 10:41

Bazı operatörler, kendine has güzergah yaratmak isteyenlerlere özel tur düzenliyor. Yeni

Haberin Devamı

Etstur Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli, bu turların kişiye, aileye ve şirkete özel hazırlandığını söyledi.

Eşmeli, “Örneğin 4-6 kişilik bir ailesiniz, grupla beraber gezmek istemiyorsunuz, daha kendinize has gezmek, sevdiğiniz yerde daha çok vakit geçirmek, sevmediğiniz yeri çabuk es geçmeyi tercih ediyorsunuz ve bir rehberin size eşlik edip o bölgeyi anlatmasını istiyorsunuz. Olabilirse, ancak sizle beraber bir-iki aile olmasını istiyorsunuz. Bu tarz misafirler için özel turlar hazırlıyoruz” dedi.

Şu anda bu uygulamanın “butik” adı altında Karadeniz, Kapadokya, Van ve Mardin turlarında uygulanabildiğini ifade eden Eşmeli, bu turların en az 3 günlük olduğunu, bölgelere uçakla gidildiğini ve büyük turlarda çok uğranılamayan özel restoran ve otellere gidilip, yöresel yemeklerin tadılabildiğini anlattı.

Haberin Devamı

Eşmeli, özel turlar olduğu için bu uygulamanın maliyetinin turun içeriğine ve isteğe göre değiştiğini bildirdi.

“KÜLTÜR TURLARINDA KRİZ YOK”

Öte yandan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bahar turları da hazırlandı.

Etstur Kültür Turları Müdürü Eşmeli, 23 Nisan tatilinde taleplerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10-15 artış gösterdiğini, 1 Mayıs'ın tatil edilmesiyle de vatandaşların tatil fırsatını iyi değerlendirdiğini ve talep gördüklerini söyledi.

Eşmeli, “19 Mayıs'ta da hedeflerimizi aşacağımıza inanıyoruz, çünkü satışlar yine geçen yılın yine üzerinde seyrediyor. Şu an için bir sorun, kültür turlarında kriz yok. Ama turlar doldukça oteller kendi fiyatlarına yavaş yavaş zam yapmaya başlıyor. Son günlere doğru fiyat artmaya başlıyor. İlk alanlar tabi ki daha cazip fiyatlardan satın alıyorlar. O yüzden de bunu bilen misafirler şimdiden turlarla ilgilenmeye başladı. Şu an umduğumuzun üzerinde gidiyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!