Kış lastikleri karaborsaya düştü

Güncelleme Tarihi:

Kış lastikleri karaborsaya düştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 17:17

Ağır kış şartlarının yanı sıra yeni trafik yasası ile gelen araçlardaki kış lastiği zorunluluğu, piyasada kışlık lastik bırakmadı. Kış lastiği taktırmak isteyen sürücüler karaborsada uygun fiyata lastik bulmak bir yana ikinci el lastiklere yöneldi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da ağır geçen kış şartları sürücülere külfet olmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışına yeni trafik yasasının getirdiği kış lastiği zorunluluğu da eklenince, lastikler karaborsaya düştü. Sürücüler mevsim şartlarına uygun lastik bulmakta zorlanıyor. Eskiden kimsenin almaya tenezzül etmediği Çin malı lastiklerin yok sattığı gibi, kış lastiği fiyatları da inanılmaz bir artış yaşıyor.

Birçok sürücünün bu nedenle ikinci el lastiklere yöneldiğini söyleyen Köln'de Kalker KFZ Reifendienst'in sahibi Oktay Tosun (44), “Lastik temin etmekte zorlanıyoruz. Yoğun bir talep var, ancak üreticiler stoklarının tükendiğini iddia ediyor. Zar zor bulduğumuz lastiklerin fiyatları ise ateş pahası. Önceleri 50 Euro'ya sattığımız düşük kalitedeki Uzak Doğu üretimi lastikler için şimdi 170 200 Euro ödemek zorunda kalıyoruz” diye konuştu. Kışın beklenenden çetin geçtiğini belirten Tosun sözlerine şöyle devam etti: “Fiyatı duyan müşteri bizi fırsatçı sanıyor. Ancak piyasada gerçekten de yeni lastik kalmadı. Müşterilerin birçoğu bu nedenle hurdaya çıkarılmış araçların lastiklerini bile taktırmayı göze alıyor. İkinci el lastikler 50 Euro civarında satılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!