Kiracıların isyanı

Güncelleme Tarihi:

Kiracıların isyanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 10:06

Dortmund’da 24 ailenin yaşadığı 9 katlı apartmanın sakinleri iki aydır giderilemeyen asansör ve elektrik gibi sorunları nedeniyle ev sahibini protesto ettiler. Bina sakini mağdurlar, sorunların çözülmemesi halinde, ödedikleri kirayı düşüreceklerini söylediler.

Haberin Devamı

Almanya’nın Dortmund kentinde ev sahibinin kendilerini zor durumda bıraktığını ileri süren kiracılar düzenledikleri gösteri ile ev sahibini protesto ettiler. Dorstfelt semtinde Spichernerstr 6 numarada bulunan 24 ailenin yaşadığı 9 katlı binanın, iki aydır asansörünün çalışmadığını, koridorlarda ışıklandırmanın çalışmadığını, zaman zaman telefon hattı ile televizyon kablolu sisteminin arıza yaptığını kaydeden bina sakinleri, 2 aydan bu yana çamaşır da yıkayamadıklarından şikayet ettiler.

Sorunlar yangınla başladı

Ruhr Liegenschaft’a ait binaların Haziran 2007’den bu tarafa Castrop-Rauxel’de bulunan bir firma tarafından bakımı yapıldığını kaydeden kiracılar, tüm çabalarına rağmen yönetici firmanın sorunlarına çare bulmadığını belirttiler. Her şeyin iki ay önce binanın bodrum katında çıkan bir yangınla başladığını dile getiren bina sakinleri, "Bugün yarın derken 2 ay geçti. Ne kadar süreceği de belirsiz. Yaşlımız var, hastamız var, artık dayanamıyoruz” diye şikayette bulundular.

Bina önünde bir araya gelerek kiracılar toplantısı gerçekleştiren mağdurlar, yönetici firmanın bu hafta içerisinde sorunları çözmemesi durumunda kirayı tam olarak yatırmama yoluna gideceklerini belirttiler. Her gün merdiven inip çıkmaktan ve komşularda çamaşır yıkamaktan bıkan mağdurlardan bazılarının görüşleri şöyle:

Sezai Koç: İki ay önce bodrumda çıkan yangın sorunların başlangıcı oldu. O günden bu yana asansörlerimiz çalışmıyor. Binamızda hastalar var, yaşlılar var. Ben kendim de rahatsızım. Ev sahibine durumu anlatıyoruz, hiç oralı bile olmuyor. Bugün git yarın gel mantığı uygulanıyor. Artık sabrımız taştı. İki aydan bu yana bir çözüm bulunmadı.

Muzaffer Toz: Dert bir değil ki, asansör, elektrik, telefon... En önemlisi de iki aydan bu yana çamaşır yıkayamıyoruz. Çamaşırlarımızı başka yerlere götürüp yıkamaya çalışıyoruz. Ziller çalışmadığı için postacı haber veremiyor, mektuplarımız kayboluyor. Ve işin acısı bunu iki aydır çekiyoruz.

Kıymet Ayhan: 8 senedir bu evlerde oturuyoruz. Daha önce sorun yoktu. İki aydır mağduruz. Beyim hasta, oturduğumuz daireye eşim dinlene dinlene çıkmak zorunda kalıyor. Bir ay televizyonumuz çalışmadı. Şimdi asansör derdi. Alış veriş yapıyoruz, aldıklarımızı yukarı çıkarmakta zorlanıyoruz. Ancak çok önemli ihtiyaçlarımızı alıyoruz. Kısaca çile çekiyoruz.

Yunus Emre Karatay: Her türlü ödememizi zamanında yaptık, hiç aksatmadık. Sorunlar ortaya çıkınca yöneticiler adeta ortadan kayboldu. Sorunlarımıza çözüm bulmuyorlar. Parasını ödediğim halde bir ay televizyon izleyemedik. Telefonları çalışmayan aileler oldu. Ziller çalışmadı, bir çok yaşlı insan oturuyor binamızda, merdivenleri çıkamıyorlar. Acilen bir çözüm bulunmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!