Kiliselerden, göçmenlerein uyumu için çağrı

Güncelleme Tarihi:

Kiliselerden, göçmenlerein uyumu için çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 17:19

Almanya’daki kiliseler ortak bir açıklama yaparak, ülkedeki göçmenlerin topluma uyumu için eğitimde fırsat eşitliği yaratılması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Alman Katolik Kiliseleri Başkanı Başpiskopos Robert Zollitsch, Protestan Kiliseleri Başkanı Nikolaus Schneider ve Almanya Yunan-Ortodoks Kilisesi Metropoliti Augoustinos tarafından 25 Eylül-1 Ekim arasında düzenlenecek olan ”kültürlerarası hafta” vesilesiyle yapılan ortak açıklamada, eğitimde fırsat eşitliği yaratılabilmesi için ailelerin çabalarının yanı sıra okullara ve çocuk yuvalarına yeterli maddi yardımın yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

Başarılı bir uyum konusunda din eğitiminin önemini vurgulayan din adamları, din eğitiminin insanlar arasında konuşma, bilgi edinme ve diyalog yeteneğini geliştirdiğini kaydetti.

Alman hükümetinden sığınmacılarla ilgili geniş çaplı düzenlemeler yapmasını da isteyen din adamları, bu sayede Almanya’da yetişip, büyüyen ve topluma iyi bir şekilde uyum sağlayan gençlerin perspektifsizlikten kurtarılacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!